Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Καιρός – Μαρουσάκης: Τι είναι το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» που έρχεται στην Ελλάδα

Καιρός – Μαρουσάκης: Τι είναι το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» που έρχεται στην Ελλάδα

Η ΕΜΥ εξέδωσε ήδη το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, προειδοποιώντας πως έρχονται καταιγίδες και χαλάζι. Τί είναι το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» που φέρνει την αλλαγή του καιρού τις επόμενες μέρες.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης εξηγεί τι είναι το φαινόμενο αυτό, που φέρνει καταιγίδες και χαλάζι και άστατο καιρό σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Όπως αναφέρει, «ατμοσφαιρικό βουνό αναμένεται να υψωθεί στη δυτική και κεντρική Ευρώπη οδηγώντας τον ψυχρό ατμοσφαιρικό αέρα από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη να κινηθεί προς τη χώρα μας. Έτσι λοιπόν προς τα μέσα της εβδομάδας αυτή η ροή ψυχρού αέρα θα σχηματίσει μια ψυχρή λίμνη (όπως λέγεται στη μετεωρολογία) πάνω από τη χώρα μας.

Στην ουσία αυτό σημαίνει ότι για αρκετές ημέρες η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα εγκλωβίσει αυτόν τον ψυχρό αέρα στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα πάνω από τη χώρα μας και σε συνδυασμό με την έντονη θερμοκρασιακή διαφορά κάτω χαμηλά με τα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας θα προκαλέσουν έντονη αστάθεια και άρα ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι και ισχυρούς κεραυνούς».

Δείτε όλη την ανάρτηση

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις