Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Καιρός – Μαρουσάκης: Τσουχτερό κρύο και τις επόμενες ημέρες – Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Πέμπτη

Καιρός – Μαρουσάκης: Τσουχτερό κρύο και τις επόμενες ημέρες – Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Πέμπτη

Με μικρές αυξομειώσεις ως προς τη θερμοκρασία θα κυλήσει ο καιρός την τρέχουσα εβδομάδα, με το κρύο να υποχωρεί την προσεχή Πέμπτη, αλλά να «επιστρέφει» το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Αυτή είναι η πρόβλεψη που έκανε σήμερα, Δευτέρα (22.01.24) ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης για την πορεία του καιρού την εβδομάδα που διανύουμε. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κρύο, ειδικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί, θα συνεχιστεί και τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Την προσεχή Πέμπτη η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει αύξηση, ωστόσο το Σαββατοκύριακο θα πέσει και πάλι, όπως προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για σήμερα «δεν αναμένουμε κάτι αξιόλογο, εκτός από το ότι θα φυσάει τουλάχιστον μέχρι αργά το απόγευμα. Θα αρχίσει να υποχωρεί ο βοριάς από το απόγευμα. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπερνά τους 10-11 βαθμούς Κελσίου».

«Κάποιες ασθενείς βροχές την Τρίτη και την Τετάρτη, όχι όμως κάτι το αξιόλογο. Όλη η χώρα θα είναι καθαρή, απλά θα έχει κρύο. Τη νύχτα και το πρωί θα έχει αρκετό κρύο. Ένα φυσιολογικό κρύο. Θα ανέβει η θερμοκρασία από την Πέμπτη και θα ξαναπέσει το Σαββατοκύριακο. Θα είναι μια εβδομάδα που θα θυμίζει χειμώνα, αλλά χωρίς προβλήματα».

«Θα πάμε έτσι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με κάποιες “μικρο-αυξομειώσεις”», τόνισε ο ίδιος.

Προειδοποίησε, πάντως, πως «ο παγετός θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό, κυρίως τη νύχτα και το πρωί, για αυτό θα πρέπει να δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις