Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Καιρός – Μeteo: Νέα κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και χιόνια – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός – Μeteo: Νέα κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και χιόνια – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης (22.02.2022) το νέο κύμα κακοκαιρίας που χτυπά την χώρα. Βροχές και καταιγίδες, όπως αναφέρει το meteo.gr, αναμένεται να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές, ενώ κάποιοι μπορεί να δουν και.. χιόνια!

Η νέα κακοκαιρία, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, είναι κατηγορίας 2 ως προς τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI), με βροχές να σημειώνονται κυρίως σε τμήματα των δυτικών και βορειοανατολικών ηπειρωτικών, του Ιονίου και του Αιγαίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, για το υπόλοιπο της Τρίτης αναμένονται βροχές αλλά και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στη Δυτική Μακεδονία και σε ορεινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη χιονοπτώσεις αναμένονται και σε ορεινά της Στερεάς Ελλάδας ενώ παράλληλα τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14-16 βαθμούς στο Ιόνιο, τα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και τους 17-19 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές.

Δείτε τον χάρτη του meteo.gr:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις