Ελλάδα

Καιρός – meteo: Τα 8 μποφόρ θα φτάσουν οι άνεμοι το βράδυ στις φλεγόμενες περιοχές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δύσκολη θα είναι η νύχτα στα σημεία της φωτιάς που ξεκίνησε από το Σχίνο Κορινθίας και έχει φτάσει σχεδόν μέχρι τα Μέγαρα.

Και αυτό γιατί οι ισχυροί άνεμοι δυτικών έως βορειοδυτικών διευθύνσεων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς στο Σχίνο Κορινθίας, αναμένεται να παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση τις βραδινές ώρες απόψε, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Οι μέσες εντάσεις τους αναμένεται να φτάσουν τοπικά τα 7-8 μποφόρ, ενώ εξασθένηση των ανέμων εκτιμάται ότι θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Click4more: Εκκενώνεται το Αλεποχώρι – Η φωτιά πλησιάζει το χωριό

Αύριο αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στη Χαλκιδική), της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως πρόσκαιρα σε τμήματα των Σποράδων και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων, κυρίως στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

FireWinds May

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 28, στη Δυτική Ελλάδα από 10 έως 26 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 9 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 25 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι τόσο στα πελάγη όσο και σε πολλές χερσαίες περιοχές της χώρας θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί το Θρακικό πέλαγος, όπου θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ.

Click4more: Φωτιά στην Κορινθία: «Θα είναι μια δύσκολη βραδιά» – Η ενημέρωση Χαρδαλιά

Στην Αττική θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις που μέχρι το πρωί θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά τμήματα του νομού τα 8 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζουν ο πατέρας και η αδερφή του Νικήτα που δολοφονήθηκε στο Ηράκλειο - «Ο 54χρονος τον παρακολουθούσε, μας απειλούσαν και μας έλεγαν "φύγετε"»
Ξεσπά η αδερφή και ο πατέρας του Νικήτα και καταγγέλλουν τον 54χρονο δολοφόνο του 21χρονου - Οι αποκαλύψεις για δεύτερο εμπλεκόμενο στο φονικό
Δολοφονία στο Ηράκλειο
Κατερίνη: Θρίλερ με τον ηλικιωμένο που βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του – «Κάποιος τον χτύπησε και πέθανε», λέει ο γιος του
Αν και στην αρχή ο θάνατός του θεωρήθηκε ότι προκλήθηκε από παθολογικά αίτια το πόρισμα του ιατροδικαστή έδειξε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
Ο 73χρονος που βρέθηκε νεκρός
Η σκοποβολή, τα ανεκπλήρωτα όνειρα του 21χρονου Νικήτα και η βιντεοκλήση που κατέγραψε τον θάνατό του
Το τροχαίο δυστύχημα τον Οκτώβριο του 2023 θα άλλαζε για πάντα τη ζωή του Νικήτα, που τρία χρόνια αργότερα έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του πατέρα του αδελφικού του φίλου
Δολοφονία του 21χρονου στο Ηράκλειο
Greek Mafia: Τον μισό ποινικό κώδικα αντιμετωπίζουν οι 3 συλληφθέντες για τη δολοφονία Μοσχούρη – Στο «μικροσκόπιο» ο ρόλος του βαρυποινίτη
Από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών δόθηκε το «πράσινο φως» για την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος έγκλειστοι ποινικού για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις, εφόσον κριθεί σκόπιμο από τον ανακριτή
Συλλήψεις για τη δολοφονία Μοσχούρη