Παρασκευή, 23 Φεβ.
14oC Αθήνα

Καιρός – meteo: Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια – Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία

Καιρός – meteo: Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια – Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία

Σταδιακή μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ του Σαββάτου, με την κακοκαιρία να επεκτείνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα την Κυριακή. 

Όπως αναφέρει το meteo.gr, το βαρομετρικό χαμηλό έρχεται από την περιοχή της Δυτικής Μεσογείου και αναμένεται να κινηθεί προς τη Νότια Αδριατική κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (6 και 7.1.2024) προκαλώντας μια κακοκαιρία που θα μετατρέψει σε χειμωνιάτικο τον καιρό. 

«Η κίνηση αυτού του βαρομετρικού χαμηλού θα έχει ως αποτέλεσμα την σταδιακή μεταβολή του καιρού στη χώρα μας κυρίως από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου» αναφέρει η πρόγνωση του καιρού από το meteo.

Η κακοκαιρία θα φέρει ισχυρές καταιγίδες, βροχές, αλλά και χαλάζι, ενώ χιόνι θα πέσει στα δυτικά ηπειρωτικά ορεινά τμήματα πάνω από τα 1500 μέτρα.

Ο καιρός το Σάββατο

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια του Σαββάτου αναμένονται:

– Αρχικά, τοπικές και ασθενείς βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στην Ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη.

– Από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο, οι οποίες γρήγορα έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής αναμένεται να επεκταθούν στα υπόλοιπα τμήματα εκτός της Κρήτης.

– Τα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά και βόρεια είναι πιθανό να είναι ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

– Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 7-8 μποφόρ.

Την Κυριακή αναμένονται:

– Βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και κατά τόπους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στα υπόλοιπα τμήματα υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες και τοπικές βροχές.

– Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα δυτικά ηπειρωτικά ορεινά τμήματα πάνω από τα 1500 μέτρα.

– Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 7-8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

Την Δευτέρα οι βροχές αναμένεται να διατηρηθούν κυρίως στη Δυτική και Βορειοανατολική Ελλάδα καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ από τις απογευματινές ώρες αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).

Στον χάρτη παρουσιάζεται το αθροιστικό ύψος βροχής που αναμένεται έως τις βραδινές ώρες της Κυριακής 07/01.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις