Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Καιρός – Μeteo: Βροχές, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες φέρνει η κακοκαιρία «Φίλιππος»

Καιρός – Μeteo: Βροχές, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες φέρνει η κακοκαιρία «Φίλιππος»

Τα «δόντια» του δείχνει ο καιρός για άλλη μια φορά, καθώς η κακοκαιρία «Φίλιππος» έχει επηρεάσει ήδη αρκετές περιοχές της χώρας μας. Από το πρωί της Τετάρτης (09.03.2022) χιόνια έχουν πέσει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Κατά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Φίλιππος», σύμφωνα με το meteo.gr, σημειώνονται επίσης βροχές σε νοτιότερα τμήματα της χώρας, καθώς και καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Κύρια αιτία εκδήλωσης της κακοκαιρίας είναι η μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών πολικής προέλευσης από τη Βορειοανατολική Ευρώπη. 

Επίσης, οι χαμηλές για την εποχή επίπεδα – σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – αναμένεται να υποχωρήσουν περισσότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Από σήμερα το μεσημέρι προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των βροχοπτώσεων και των χιονοπτώσεων στα ηπειρωτικά, ενώ στα νότια νησιωτικά τμήματα θα συνεχιστούν οι τοπικές καταιγίδες και θα πλήξουν τις νότιες Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Επιδείνωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται αύριο, Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (08.03.2022) η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα ισχυρά φαινόμενα της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή (13-03-2022).

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις