Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καιρός – meteo: Χαμηλές θερμοκρασίες και καταιγίδες τις επόμενες μέρες

Καιρός – meteo: Χαμηλές θερμοκρασίες και καταιγίδες τις επόμενες μέρες

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο, Τετάρτη, σύμφωνα με το meteo, καθώς η νέα ψυχρή εισβολή που έχει δείξει ήδη τα σημάδια της σε όλη τη χώρα θα προκαλέσει νέα σταδιακή αποχώρηση των θερμότερων αερίων μαζών. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, η οποία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα αλλά και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τη νέα πρόγνωση του καιρού από το meteo, για αύριο Τετάρτη (28.9.2021) αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, καθώς επίσης μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ θα πνέουν άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά και από το απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά (με εξαίρεση τη Θράκη), τα υπόλοιπα της Ηπείρου και στη Δυτικής Πελοποννήσου, στα ορεινά της Κρήτης και το Ιόνιο.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά και νότια θα είναι τοπικά αυξημένες.

Οι θερμοκρασίες

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 14 έως 24, στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά από 16 έως 25, στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά από 14 έως 30, στην Πελοπόννησο από 16 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 27, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 18 έως 24, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 28, στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 26 και στην Κρήτη από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και το Σαββατοκύριακο.

 

Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις έως το πρωί και από το απόγευμα, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το πρωί, κυρίως στα δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς. 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις