Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός – Μήδεια: Μέχρι πότε θα χιονίζει στην Αττική – Νέο ρεκόρ του χιονιά

Καιρός – Μήδεια: Μέχρι πότε θα χιονίζει στην Αττική – Νέο ρεκόρ του χιονιά

Για λίγο ακόμα θα συνεχίζεται κατά διαστήματα η χιονόπτωση στην Αθήνα. Όλο το βράδυ στα βόρεια προάστια όπου το χιόνι «αγγίζει» τους 70 πόντους! Σταδιακά το φαινόμενο της «Μήδειας» θα αρχίσει να βαίνει προς εκτόνωση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα εκλείψουν τα προβλήματα και το τσουχτερό κρύο.

Ο καιρός επιμένει να δείχνει τα δόντια του. Οι χιονοπτώσεις στο κέντρο της Αθήνας θα ξεκινήσουν να σταματούν σταδιακά μετά τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης, 16.02.2021, αλλά στα βόρεια προάστια θα παραμείνουν και αυτό το βράδυ.

Εκεί όπου το χιόνι… πέφτει πυκνό και είναι ενδεικτικό πως στην Δροσιά «αγγίζει» τους 70 πόντους!

Δείτε τις εικόνες του newsit.gr

Σε κάθε περίπτωση, η χιονόπτωση που «βλέπει» αυτή τη φορά η Αττική πιάνει νέα ρεκόρ. Όπως είπε στο newsit.gr ο φυσικός μετεωρολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Σταύρος Ντάφης: «σε αρκετές περιοχές της Αττικής το ύψος του χιονιού έφτασε στα μεγαλύτερα ύψη από τον Ιανουάριο του 2002 και το Φεβρουάριο του 2008».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η άνοδος της θερμοκρασίας στο λεκανοπέδιο της Αττικής θα ξεκινήσει σταδιακά από αύριο Τετάρτη 17/02 και την Πέμπτη 18/02 θα ξεπεράσει τους 10°C, με αποτέλεσμα οι μεγάλοι όγκοι χιονιού να λιώσουν γρήγορα και ενδεχομένως να δημιουργηθούν προβλήματα από τη συσσώρευση υδάτων στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού.

click4more: Καιρός – Αρναούτογλου: Τι περιμένουμε τις επόμενες ώρες (video)

Οι χιονοπτώσεις σε Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη θα συνεχιστούν κατά περιόδους και κατά τόπους έως και το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου. Οι θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν πολύ χαμηλές και την Τετάρτη, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 8 μποφόρ στα Δωδεκάνησα με σταδιακή εξασθένηση.

Πιο αναλυτικά, αύριο Τετάρτη 17/2,  χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στην Αττική, στην Εύβοια και στην Κρήτη ενώ χιονόνερο ή βροχή αναμένεται κατά τόπους σε παράκτιες περιοχές της Κρήτης. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα περιοριστούν στα ορεινά των παραπάνω περιοχών και σταδιακά θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια, όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια.

Οι πολικές παραμένουν οι θερμοκρασίες και αύριο

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από –15 έως 0, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από -8 έως 5, στην Ήπειρο από -6 έως 10, στην Ανατολική Στερεά από -6 έως 6, στη Δυτική Στερεά από -3 έως 8, στην Ανατολική Πελοπόννησο από -2 έως 7, στη Δυτική Πελοπόννησο από -2 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από -1 έως 10, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από -2 έως 5, στις Κυκλάδες από 1 έως 5, στα Δωδεκάνησα από 2 έως 10 και στην Κρήτη από 2 έως 9 βαθμούς.

click4more: Καιρός – Καλλιάνος: Πότε η κακοκαιρία Μήδεια θα εγκαταλείψει την Αττική

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται χιονοπτώσεις έως το πρωί, ενώ από το μεσημέρι κι έπειτα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -3 έως 3 βαθμούς.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις