Ελλάδα

Καιρός: «Μήνυμα αισιοδοξίας» για την Μεγάλη Εβδομάδα στέλνει ο Κολυδάς – Αστάθεια στα βόρεια της χώρας

«Η Μεγάλη Εβδομάδα θα κυλήσει με παροδικές νεφώσεις - όπως άλλωστε το "επιβάλλουν" αυτές οι ημέρες» γράφει ο μετεωρολόγος σε ανάρτησή του

Ήλιος και ζέστη θα είναι «πρωταγωνιστές» την Μεγάλη Εβδομάδα, ευνοώντας εκείνους που θέλουν να φύγουν για το Πάσχα, αφού ο καιρός θα σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση και η θερμοκρασία θα αυξηθεί.

Ο μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του έστειλε «μήνυμα αισιοδοξίας» αναφορικά με τον καιρό, αναφέροντας ότι οι άνεμοι δεν θα πνέουν ισχυροί και ότι η θερμοκρασία θα είναι αυξημένη καθ’ όλη την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (12.04.2025) ο Θοδωρής Κολυδάς προχώρησε σε μία ανάρτηση, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφέροντας:

«Με πολύ καλές θερμοκρασίες θα κυλήσει όλη η Μεγάλη Εβδομάδα και με τιμές πάνω απο τα κανονικά επίπεδα ειδικά από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά. Οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες καθώς οι βοριάδες στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ.

Η έξοδος, αλλά και γενικότερα η Μεγάλη Εβδομάδα θα κυλήσει με παροδικές νεφώσεις – όπως άλλωστε το “επιβάλλουν” αυτές οι ημέρες, ενώ φαινόμενα αστάθειας θα έχουμε κυρίως στα βόρεια».

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 15-04-2025
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, στα κεντρικά και τα βόρεια (πλην της Θράκης). Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-04-2025
Στα δυτικά λίγες τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 17-04-2025
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στο Ιόνιο το βράδυ.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 45χρονη οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα και χρήματα από σπίτια που εργαζόταν
Η 45χρονη έψαχνε άτομα ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που έψαχναν οικιακή βοηθό και στην συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους με ψεύτικα στοιχεία και με τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών
Κλοπές
Οι αγρότες ετοιμάζονται για «ρεβεγιόν» στα μπλόκα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, σκληραίνει η στάση τους μετά τις γιορτές
Παρόλο που οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν χρόνο στα μπλόκα, θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα για 3 μέρες, όμως αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους μετά τις γιορτές
Στο κέντρο της Λάρισας τα τρακτέρ απο το μπλόκο της Νίκαιας
147
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη