Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Καιρός: Νέα κακοκαιρία με μεγάλα ύψη βροχής – Πού θα υπάρχουν έντονα φαινόμενα

Καιρός: Νέα κακοκαιρία με μεγάλα ύψη βροχής – Πού θα υπάρχουν έντονα φαινόμενα

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας να χτυπά τη χώρα. Βροχή και στην Αττική. 

Συγκεκριμένα βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας όπου ο καιρός θα είναι άστατος και αναμένονται σε κάποιες περιοχές μεγάλα ύψη βροχής.  Μάλιστα το meteo κατέταξε την κατηγορία βροχόπτωσης στο 4 που σημαίνει πολύ σημαντική. 

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το πρωί στα δυτικά, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο και στη δυτική Κρήτη.

Μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα είναι άστατος σε όλη τη χώρα, με καταιγίδες να εκδηλώνονται , στα νησιά του Αιγαίου και σε τμήματα της Θράκης. Τα εντονότερα φαινόμενα, με μεγάλα ύψη βροχής και ισχυρές καταιγίδες, θα εντοπίζονται στη δυτική Ελλάδα και στο ανατολικό Αιγαίο.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει συννεφιά και μέτριας έντασης βροχές, οι οποίες μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει, εν αντιθέσει με τις περιοχές που περιμένουμε τις πιο ισχυρές βροχές, που θα συνεχιστούν και το βράδυ. Λίγες παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Θα φτάσει τους 16 βαθμούς στα βόρεια, 16 – 18 στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, ως 19 οι μέγιστες θα φτάσουν στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα πελάγη σε ισχυρές εντάσεις 5 – 7, και θα ενισχυθούν στα 8 μποφόρ.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας 

Στην Αττική θα επικρατήσει αυξημένη συννεφιά, και ασθενείς βροχές θα σημειωθούν από το μεσημέρι, και στα δυτικά του νομού αναμένονται μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 – 18 βαθμούς και οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 – 6, το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 7 – 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης και βελτίωση μέχρι το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 – 14 βαθμούς, με νότιους ανέμους να πνέουν στην περιοχή 4 – 6 μποφόρ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις