Ελλάδα

Καιρός: Νέες ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά από το βράδυ του Σαββάτου έως την Κυριακή –  Προσοχή συνιστά ο Θοδωρής Κολυδάς

H αστοχία των προγνωστικών μοντέλων για τα ύψη βροχής που έπεσαν στην Κεφαλονιά
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε επαγρύπνηση καλεί τους κατοίκους των δυτικών περιοχών της Ελλάδας, ο Θοδωρής Κολυδάς που με ανάρτησή του υποστήριξε πως νέες ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν τις συγκεκριμένες περιοχές από το βράδυ του Σαββάτου.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής (14.02.2025) πως αν και τα ακραία φαινόμενα ξεκίνησαν να κοπάζουν από την Παρασκευή, οι καταιγίδες αναμένεται να ενταθούν από το βράδυ του Σαββάτου και θα παραμείνουν μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής.

Όπως ξεκαθάρισε, στην περίπτωση που τα προγνωστικά συνεχίζουν να δίνουν τα ίδια αποτελέσματα, τότε θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Σε άλλο σημείο της ανάρτησής του, σχολίασε και τα προγνωστικά μοντέλα τα οποία έπεσαν «έξω» σχετικά με τα ύψη βροχής που έπεσαν εν τέλει στην Κεφαλονιά.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

1. Πολύ μεγάλες οι αποκλίσεις των προγνωστικών δεδομένων από τα πραγματικά ύψη βροχής που σημειώθηκαν στην Κεφαλονιά. Tην Πέμπτη σημειώθηκαν 93mm (#ΕΑΑmeteo) και 114mm (#ΕΜΥ), ενώ τα δεδομένα μας μιλούσαν «μόνο» για 70mm, τιμή χαμηλή για να δικαιολογήσει έκτακτο.

2. Η μεγάλη εμμονή του πυρήνα των καταιγίδων αλλά και οι ισχυρές ραγδαιότητες, συνέχισαν και την Παρασκευή να προκαλούν προβλήματα και αρκετές καταστροφές, ενώ τα νέα ύψη βροχόπτωσης έφτασαν τα 81mm – πάλι πάνω από τις προβλέψεις – επιδεινώνοντας περαιτέρω την κατάσταση.

3. Το βράδυ της Παρασκευής υπάρχει η τάση να υποχωρήσουν πρόσκαιρα τα φαινόμενα. Όμως διαφαίνεται νέα ένταση των καταιγίδων στα δυτικά από το βράδυ του Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Κυριακής. Αύριο το πρωί θα επανεξετάσουμε την κατάσταση και αν διατηρηθεί η ίδια τάση θα εκδώσουμε έκτακτο δελτίο.

kolydas kairos

Ακολουθoύν τα προγνωστικά υετού για το Σαββατοκύριακο η 24ωρη πορεία των καταιγίδων μέσα από τις δορυφορικές εικόνες ο προβλεπόμενος υετός που είχαμε για την Πέμπτη και τα συνολικά ύψη βροχής 24ωρου που τελικώς σημειώθηκαν έως το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σύλληψη πλοιάρχου στο Κερατσίνι για υπεράριθμους επιβάτες και παρατυπίες στη μεταφορά υγραερίου
Το πλοίο είχε μόλις αποπλεύσει με προορισμό τη Μύκονο, την Κω και τη Ρόδο, όταν έλαβε εντολή να επιστρέψει στον προβλήτα του Νέου Μώλου Δραπετσώνας για τη διενέργεια ελέγχου
Λιμενικό
Καρέ καρέ η άφιξη της 42χρονης διασώστριας σπίτι του κατηγορούμενου ζευγαριού στη Σύρο - Η στιγμή της καταδίωξης
Για την υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος του 41χρονου άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για θανατηφόρα σωματική βλάβη, ενώ δίωξη για συνέργεια έχει ασκηθεί και στη σύζυγό του
Σύρος 17
Η ανακοίνωση της Aegean για την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελ. Βενιζέλος»: «Παρουσιάστηκε ένδειξη για πιθανή ύπαρξη καπνού»
«Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και η εταιρεία έχει ήδη μεριμνήσει για νέο αεροσκάφος προκείμενου να μεταβούν στον προορισμό τους» αναφέρει η ανακοίνωση
Aegean