Ελλάδα

Καιρός: Νέες ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά από το βράδυ του Σαββάτου έως την Κυριακή –  Προσοχή συνιστά ο Θοδωρής Κολυδάς

H αστοχία των προγνωστικών μοντέλων για τα ύψη βροχής που έπεσαν στην Κεφαλονιά
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε επαγρύπνηση καλεί τους κατοίκους των δυτικών περιοχών της Ελλάδας, ο Θοδωρής Κολυδάς που με ανάρτησή του υποστήριξε πως νέες ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν τις συγκεκριμένες περιοχές από το βράδυ του Σαββάτου.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής (14.02.2025) πως αν και τα ακραία φαινόμενα ξεκίνησαν να κοπάζουν από την Παρασκευή, οι καταιγίδες αναμένεται να ενταθούν από το βράδυ του Σαββάτου και θα παραμείνουν μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής.

Όπως ξεκαθάρισε, στην περίπτωση που τα προγνωστικά συνεχίζουν να δίνουν τα ίδια αποτελέσματα, τότε θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Σε άλλο σημείο της ανάρτησής του, σχολίασε και τα προγνωστικά μοντέλα τα οποία έπεσαν «έξω» σχετικά με τα ύψη βροχής που έπεσαν εν τέλει στην Κεφαλονιά.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

1. Πολύ μεγάλες οι αποκλίσεις των προγνωστικών δεδομένων από τα πραγματικά ύψη βροχής που σημειώθηκαν στην Κεφαλονιά. Tην Πέμπτη σημειώθηκαν 93mm (#ΕΑΑmeteo) και 114mm (#ΕΜΥ), ενώ τα δεδομένα μας μιλούσαν «μόνο» για 70mm, τιμή χαμηλή για να δικαιολογήσει έκτακτο.

2. Η μεγάλη εμμονή του πυρήνα των καταιγίδων αλλά και οι ισχυρές ραγδαιότητες, συνέχισαν και την Παρασκευή να προκαλούν προβλήματα και αρκετές καταστροφές, ενώ τα νέα ύψη βροχόπτωσης έφτασαν τα 81mm – πάλι πάνω από τις προβλέψεις – επιδεινώνοντας περαιτέρω την κατάσταση.

3. Το βράδυ της Παρασκευής υπάρχει η τάση να υποχωρήσουν πρόσκαιρα τα φαινόμενα. Όμως διαφαίνεται νέα ένταση των καταιγίδων στα δυτικά από το βράδυ του Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Κυριακής. Αύριο το πρωί θα επανεξετάσουμε την κατάσταση και αν διατηρηθεί η ίδια τάση θα εκδώσουμε έκτακτο δελτίο.

kolydas kairos

Ακολουθoύν τα προγνωστικά υετού για το Σαββατοκύριακο η 24ωρη πορεία των καταιγίδων μέσα από τις δορυφορικές εικόνες ο προβλεπόμενος υετός που είχαμε για την Πέμπτη και τα συνολικά ύψη βροχής 24ωρου που τελικώς σημειώθηκαν έως το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανεβάζουν ξανά ρολά τα καταστήματα της Pizza Fan - Επιστρέφουν οι 2.000 εργαζόμενοι, μέχρι τη Δευτέρα οι πληρωμές τους
Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να στελεχωθεί το τηλεφωνικό κέντρο για να λειτουργήσει και να συνδεθεί με όλα τα υποκαταστήματα - τα 109 υποκαταστήματα και franchise σε ολόκληρη τη χώρα
Pizza Fan: Ανεβάζουν ξανά ρολά τα καταστήματα – Επιστρέφουν οι 2.000 εργαζόμενοι, μέχρι τη Δευτέρα οι πληρωμές τους
Δολοφονία στις Σέρρες: «Αποκλείω να το έκανε ο γιος, το θύμα μου είχε πει ότι τον παρενοχλούν κάποιοι» λέει γειτόνισσα του πατέρα
«Ο γιος ήταν φοβισμένος, ήθελε να πάει στην αστυνομία, το θύμα όταν έπινε δημιουργούσε φασαρίες και χτυπούσε και τη γυναίκα του, έχουν περάσει δύσκολα», λέει γειτόνισσα του 68χρονου στο newsit.gr
Το θύμα και ο γιος του που κρίθηκε προφυλακιστέος