Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός: Νέες καταιγίδες «σφυροκοπούν» τη χώρα – Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία στην Αττική και στις άλλες περιοχές

Καιρός - Πολιτική Προστασία: Οδηγίες για τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης από αύριο Τρίτη (1/2)

Άστατος συνεχίζει να είναι ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ στην Αττική η κατάσταση προβλέπεται να βελτιωθεί από τις απογευματινές ώρες.

«Σήμερα τις επόμενες ώρες θα έχουμε βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αλλά και στην Κρήτη, ενώ αργά το βράδυ θα δυναμώσουν αρκετά στην βόρεια Ελλάδα» αναφέρει για τον καιρό μιλώντας στο newsit.gr η μετεωρολόγος, Χριστίνα Ρήγου.

Πιο συγκεκριμένα στο στόχαστρο της «ψυχρής λίμνης» θα βρεθούν το βόρειο Αιγαίο, η Λήμνος, η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Χαλκιδική, και η ανατολική Μακεδονία, κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα των περιοχών αυτών.

Όπως έχει γράψει το newsit.gr, ήδη έχουν υπάρξει μεγάλα προβλήματα σε στις Σποράδες και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

«Ισχυρές κατά διαστήματα βροχές θα δεχτούν τις επόμενες ώρες και πάλι η Θεσσαλία, κυρίως στο νομό Μαγνησίας, οι Σποράδες και η βόρεια Εύβοια μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής» λέει η κα. Ρήγου η οποία επισημαίνει ότι «η επιδείνωση το βράδυ θα αφορά σε βορειότερες περιοχές της χώρας και περισσότερο θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα.   

Η πρόγνωση για την Αττική – Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία

Όσον αφορά στην Αττική «περιμένουμε μέχρι αργά το απόγευμα, μία εικόνα όπως η χθεσινή δηλαδή νεφώσεις, ισχυρές καταιγίδες, μία γενικευμένη εικόνα ισχυρών βροχών. Ωστόσο από το απόγευμα και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί». 

Σύμφωνα με την γνωστή μετεωρολόγο «από το ξημέρωμα της Παρασκευής θα ξεκινήσει η μέρα με τις βροχές να επιμένουν στο συγκεκριμένο κομμάτι που έχει πληγεί από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, βόρειο Αιγαίο, ανατολή Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες και βόρεια Εύβοια». Η κ. Ρήγου τονίζει πάντως ότι «ναι μεν μπορεί να αναμένουμε και αύριο βροχές στις περιοχές αυτές, ωστόσο δεν θα είναι της ίδιας έντασης και διάρκειας που είχαμε τα δύο τελευταία 24ωρα. Ο καιρός από το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά θα έχει την τάση να φτιάχνει. Δηλαδή θα εξασθενούν σταδιακά οι βροχές και μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει».  

Και στο λεκανοπέδιο την Παρασκευή «περιμένουμε κάποιες βροχές αλλά δεν θα είναι τόσο ισχυρές δηλαδή δεν περιμένουμε επικίνδυνα φαινόμενα».  

Η μεγαλύτερη βελτίωση θα γίνει αισθητή ουσιαστικά το Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να φτάνει στα κανονικά επίπεδα για τέλος Αυγούστου. Η Χριστίνα Ρήγου υπογραμμίζει «από το Σάββατο αυτή η καιρική αστάθεια θα περιοριστεί αρκετά το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Πάμε στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει. Την Κυριακή θα έχουμε παντού πολύ περισσότερο ήλιο, περιορισμένες βροχές με την θερμοκρασία να φτάνει στην Αττική και τους 34 βαθμούς Κελσίου. Η Κυριακή είναι σίγουρα μέρα για μπάνιο στην θάλασσα, ενώ το Σάββατο καλύτερα να κολυμπήσουμε στα νότια τμήματα του λεκανοπεδίου». 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΑ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις