Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Καιρός: Νέο «χτύπημα» με καταιγίδες, νοτιάδες και χιόνια στα ορεινά

Καιρός: Νέο «χτύπημα» με καταιγίδες, νοτιάδες και χιόνια στα ορεινά
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας το επόμενο διήμερο. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές – καταιγίδες, οι πολύ ισχυροί νοτιάδες ακόμη και τα χιόνια στα ορεινά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, ίσως να πέσει χιόνι και πιο χαμηλά, στα βορειοδυτικά τμήματα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό του επόμενου διημέρου στο Facebook αναφέρει: «Στον πρώτο μας χάρτη όπου αποτυπώνονται τα δεδομένα του μετεωρολογικού δορυφόρου, μπορούμε να παρατηρήσουμε τα συμπαγή νεφικά συστήματα στην περιοχή της Ιταλίας τα οποία τις επόμενες ώρες θα κινηθούν ανατολικά για να επηρεάσουν τη χώρα μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Μεγάλος κίνδυνος για πλημμύρες

«Στον δεύτερο χάρτη μας μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις βροχοπτώσεις που περιμένουμε το διήμερο Δευτέρα – Τρίτη όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα προς το βαθύ μπλε – ροζ χρώμα τόσο μεγαλύτερο όγκο νερού αναμένουμε και κατά συνέπεια υψηλότερο κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα».
Τα γεωγραφικά διαμερίσματα που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου είναι το Ιόνιο, τα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, αλλά και τα νησιά του ανατολικού – βορειοανατολικού – νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Ισχυρές βροχές – καταιγίδες είναι πιθανό να επηρεάσουν και το νομό Αττική στο διάστημα απόγευμα Δευτέρας – πρωί – νωρίς μεσημέρι Τρίτης. Επικίνδυνοι άνεμοι σε ξηρά και θάλασσα.

Με το πέρασμα του νέου κύματος κακοκαιρίας θα δημιουργηθεί για άλλη μία φορά έντονη βαροβαθμίδα – διαφορά πίεσης με αποτέλεσμα σφοδροί άνεμοι να σαρώσουν αρκετές περιοχές σε ξηρά και θάλασσα!

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις