Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός: Ο καύσωνας έφυγε, οι καταιγίδες ήρθαν

Καιρός: Ο καύσωνας έφυγε, οι καταιγίδες ήρθαν

Ο πολυήμερος καύσωνας έφυγε και τη θέση του έδωσε σε σφοδρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Ήδη από το βράδυ της Τετάρτης ο καιρός άλλαξε και ισχυρές βροχές σημειώθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ενώ βροχή έπεσε και στην καμένη Εύβοια. 

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία βροχές αναμένονται και την Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας. 

Συγκεκριμένα, στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, προβλέπονται τοπικές βροχές. Σημειώνεται πως βροχές θα πέσουν το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 32 και στα υπόλοιπα νησιά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, ενώ μέχρι το μεσημέρι υπάρχει η πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ το μεσημέρι θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από 3 με 4 μποφόρ. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις