Ελλάδα

Καιρός: Ο καύσωνας «ψήνει» όλη τη χώρα – Έσπασε το φράγμα των 45 βαθμών Κελσίου

Το «κοντέρ» σταμάτησε στους 45,6 βαθμούς Κελσίου στη Σκάλα Μεσσηνίας

Ο ισχυρός καύσωνας συνεχίζεται αμείωτος και ακραία υψηλές θερμοκρασίες έχουν βάλει στο φούρνο ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο καύσωνας την Παρασκευή το μεσημέρι έφερε θερμοκρασίες άνω των 45 βαθμών στην περιφέρεια.

Συγκεκριμένα κατά τις 15:00 το μεσημέρι έσπασε το φράγμα των 45 βαθμών, με την τιμή των 45,6 βαθμών Κελσίου στη Σκάλα Μεσσηνίας. Οι υπόλοιπες περιοχές της λίστας των 10 με τις υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Ωλένη Ηλείας (44,3), η Λίνδος (43,6), το Αστέρι Λακωνίας (43,6), οι Αιγιές Γυθείου (43,5), το Πετροκεφάλι Ηρακλείου (43,4), η Στεφανιά Λακωνίας (43,3), η Σπάρτη (43,2), το Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (43,2) και Ηλιόλουστο Κιλκίς (42,4).

Ο χάρτης με τις υψηλότερες θερμοκρασίες την Παρασκευή 25/7/2025
Έσπασε τα θερμόμετρα ο καύσωνας για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα / meteo.gr

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην Αττική καταγράφονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ενδεικτικά, στα Πατήσια, πάντα κατά τα στοιχεία του meteo.gr, το θερμόμετρο έδειξε 41,5 βαθμούς ενώ στο Γκάζι οδεύει προς τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Γι’ αυτόν τον λόγο ήδη από το μεσημέρι γεμίζουν οι παραλίες στα περίχωρα της Αττικής, ενώ όσοι παραμένουν στο κέντρο αναζητούν δροσιά σε σκιερά μέρη, ακόμα και σε συντριβάνια. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Παρασκευή 25/07 αναμένεται πολύ υψηλή έως ακραία θερμική επιβάρυνση στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.’

Η πρόγνωση του meteo για το Σάββατο

Συνθήκες καύσωνα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μέγιστες στους 40-42 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά και νότια στους 43-44 βαθμούς. Τοπικά ακραία θερμική επιβάρυνση στα δυτικά και βόρεια. Ενισχυμένοι άνεμοι στα 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 26 Ιουλίου συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 19 έως 38 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 22 έως 38-40 και τοπικά 41 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 23 έως 39-41 και τοπικά 42-43 βαθμούς, στην Ήπειρο από 23 έως 39-41 βαθμούς, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από 24 έως 41-43 και τοπικά 44 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 40-42 και τοπικά στα νότια 43-44 βαθμούς, στα Επτάνησα από 24 έως 38-40 και τοπικά 41, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 36-38 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 40-41 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και στα νοτιότερα πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας περιμένουμε ηλιοφάνεια και συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά παράκτια τμήματα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 30 έως 39-40 και τοπικά 41-42βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 36-38 βαθμούς και τοπικά στο νομό έως 39 βαθμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ήπιε πιο πολύ από εμάς, εμείς ήπιαμε από 3 ποτά ο καθένας» λέει φίλη της 16χρονη που κατέρρευσε και πέθανε στο Γκάζι
«Τρία ποτά με το ζόρι, είχαμε πιει λίγο βότκα έξω, μπορεί κι αυτή η ποσότητα για κάποιον οργανισμό να είναι όντως πολύ βασική και να τον κάνει να πεθάνει» λέει η φίλη της άτυχης 16χρονης
Η 16χρονη που πέθανε έξω από κλάμπ στο Γκάζι
Έτσι αποκτούν οι έφηβοι πλαστές ταυτότητες μέσα σε 5 λεπτά για να αγοράσουν αλκοόλ και τσιγάρα – «Φορτώνονται» και στο Wallet
Αν και όσα παιδιά το κάνουν, κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για πλαστογραφία, πολλοί είναι εκείνοι που ομολογούν ότι έχουν χρησιμοποιήσει μια τέτοια ταυτότητα
Ταυτότητα στο GOV
Υποπτευόταν την ανιψιά του ο 68χρονος όπως κατέθεσε πριν τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα - «Μήλον της Έριδος» η περιουσία του
«Ο ανιψιός του έπαιξε πολύ ωραίο ρόλο, ό,τι ήθελε ο θείος, ”χρυσό” παιδί - Μου έλεγε: ”αδερφούλα μου θα πεθάνω ευχαριστημένος, έκανα ένα παιδί άλλο πράγμα"» αποκαλύπτει φίλη του 68χρονου
Το 68χρονο θύμα στη Φοινικούντα