Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός: «Παγωμένη» 25η Μαρτίου – Χιόνια μέχρι και στην Αττική

Καιρός: «Παγωμένη» 25η Μαρτίου – Χιόνια μέχρι και στην Αττική

Ψυχρή εισβολή σε πλήρη εξέλιξη, καιρός άκρως χειμωνιάτικος και προσεχώς χιόνια και στην Αττική. Η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα και όλες οι προγνώσεις «συμφωνούν» ότι η φετινή 25η Μαρτίου θα είναι… κρύα.

Ο καιρός έχει χαλάσει περισσότερο τις τελευταίες ώρες και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου, την Πέμπτη, για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, θα γίνει με συννεφιά και κρύο, ενώ σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο δεν αποκλείεται να δούμε και χιόνια στα βόρεια της Αττικής

Η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα (23.03.2021) σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Click4more Καιρός – Θεσσαλονίκη: Χιονίζει σε Ωραιόκαστρο, Χορτιάτη και Πανόραμα – Βουτιά της θερμοκρασίας (pic)

Βροχοπτώσεις αναμένονται για το υπόλοιπο της μέρας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στο Ιόνιο καθώς και στις παράκτιες περιοχές τους, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Ενισχυμένοι θα είναι οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη, φτάνοντας πρόσκαιρα κατά τόπους τα 8 μποφόρ και τα 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Δείτε στο χάρτη τις περιοχές όπου ο άνεμος αναμένεται να ξεπεράσει τα 6 μποφόρ καθώς και η επικρατούσα διεύθυνση του.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, οι οποίες κατά τόπους αναμένεται να είναι κατά 6 έως 10 βαθμούς χαμηλότερες από αυτές της Δευτέρας.

Δείτε στον χάρτη τη μεταβολή της μέγιστης θερμοκρασίας της Τρίτης 23/03 σε σχέση με αυτή της Δευτέρας 22/03.

Πηγή: meteo.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις