Πέμπτη, 16 Μαΐ
19oC Αθήνα

Καιρός Πάσχα: Με ισχυρούς ανέμους, διακυμάνσεις θερμοκρασίας και βροχές έως και την Κυριακή – Η πρόγνωση από τη Χριστίνα Ρήγου

Καιρός Πάσχα: Με ισχυρούς ανέμους, διακυμάνσεις θερμοκρασίας και βροχές έως και την Κυριακή – Η πρόγνωση από τη Χριστίνα Ρήγου
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Εναλλαγή συννεφιάς και ηλιοφάνειας με κάποιες ασθενείς βροχές από την Μεγάλη Τρίτη μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου Χριστίνας Ρήγου.

Η θερμοκρασία από την Μεγάλη Τρίτη μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή, θα έχει μικρές διακυμάνσεις και κατά μέσο όρο θα κρατηθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, όπως προβλέπει η μετεωρολόγος του MEGA, Χριστίνα Ρήγου.

Οι περισσότερες βροχές αναμένονται το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Οι άνεμοι θα κυμανθούν από τα 6 έως τα 8 μποφόρ.

Την Μεγάλη Τρίτη θα συνεχίσουν οι άνεμοι, να είναι ενισχυμένοι στο Αιγαίο στα 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 3 με 5 μποφόρ, οπότε οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες. Θα υπάρχει εναλλαγή συννεφιάς και ηλιοφάνειας με ασθενείς βροχές να σημειώνονται στη Θράκη, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και το μεσημέρι στα ορεινά της Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία στα βόρεια και ανατολικά και νότιο Αιγαίο θα φτάσει του 26 βαθμού κελσίου. Στη Δυτική Ελλάδα θα ανέβει στους 28 ενώ στην ανατολική ηπειρωτική χώρα στους 23 με 24 βαθμούς κελσίου.

Στις περιοχές που επηρεάζονται από τον βοριά, δηλαδή Θράκη, Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι 20 βαθμούς. Στην Αττική οι νεφώσεις θα είναι αραιές και από το μεσημέρι θα πυκνώσουν χωρίς βροχές ωστόσο με την μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει στους 24 βαθμούς κελσίου και ισχυρούς βοριάδες 6 με 7 μποφόρ.

Ο καιρός έως και την Κυριακή του Πάσχα

Την Μεγάλη Τετάρτη, θα έχουμε παρόμοιο σκηνικό, με εναλλαγές συννεφιάς και ηλιοφάνειας, με ασθενείς βροχές στην Κρήτη και στην Εύβοια και το μεσημέρι στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 24 με 26 βαθμούς. Οι άνεμοι ενώ το πρωί θα είναι στα 7 μποφόρ στο Αιγαίο, σταδιακά μέχρι το μεσημέρι θα αρχίσουν να υποχωρούν και στο Ιόνιο θα είναι μέτριοι μέχρι 5 μποφόρ. Στην Αττική την Μεγάλη Τετάρτη ήλιος με λίγα σύννεφα και θερμοκρασία γύρω στους 25 βαθμούς.

Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή περιμένουμε λίγες βροχές στο βόρειο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα, Θεσσαλία, Αθήνα, Πελοπόννησο και Αιγαίο θα έχει ήλιο με λίγη αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα είναι 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει του 26 με 28 βαθμούς κελσίου.

 

Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα προκύπτει μια ατμοσφαιρική διαταραχή που θα μας επηρεάσει από τα βορειοδυτικά. Έτσι από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου θα ξεκινήσουν λίγες βροχές στα δυτικά και βόρεια καθώς και στο Ιόνιο. Μέχρι το μεσημέρι θα βρέχει με μέτρια έντασης βροχές σε όλη την ηπειρωτική χώρα και στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Προς το βράδυ της Ανάστασης στα δυτικά και βόρεια θα βελτιώνεται ο καιρός.

Όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα, το πρωί στο Αιγαίο θα έχει περάσει η κακοκαιρία και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα έχει σποραδικές βροχές και στις Κυκλάδες και στο ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη ενώ στην ηπειρωτική χώρα ο καιρός θα είναι πολύ καλύτερος για το ψήσιμο του οβελία από ότι το πρωί. Περιμένουμε κάποιες βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές. Θα πέσει η θερμοκρασία δύο με τρεις βαθμούς αλλά αυτό είναι στα πλαίσια των μικρών διακυμάνσεων. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί στους 23 με 24 βαθμούς κελσίου.

Ρεπορτάζ: Έφη Φανάρα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις