Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο και έρχονται βροχές

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο και έρχονται βροχές
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Το Ιόνιο, η Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Εύβοια θα «δεχτούν» τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα ως ένα μικρό διάλειμμα από τον μίνι καύσωνα που έρχεται για όλη τη χώρα, από την Δευτέρα.  

«Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι περισσότερο άστατος ο καιρός στο Ιόνιο, Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες και στην Εύβοια όπου περιμένουμε ανά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς τα φαινόμενα να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και σημαντική και απότομη ενίσχυση των ανέμων, τα λεγόμενα μπουρίνια».

Αυτά είπε μιλώντας στο newsit.gr η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου. Πρόσθεσε ότι «χρειάζεται προσοχή στις παραλιακές περιοχές στο κεντρικό Ιόνιο, στην περιοχή του Θερμαϊκού και στην ανατολική Θεσσαλία κυρίως τη νύχτα του Σαββάτου. Θα έχουμε πιο διάσπαρτες βροχές αλλά θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα με ήλιο».

Η κυρία Ρήγου διευκρίνισε ότι «για τους πολίτες που θα ταξιδεύουν στο Αιγαίο, στις Κυκλάδες, ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη δεν φαίνεται να επηρεάζονται από την κακοκαιρία των επόμενων εικοσιτετραώρων. Ίσως έχει λίγη συννεφιά και να βρέξει ελάχιστα στις άνω Κυκλάδες, Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, ωστόσο γενικά θα έχει σε αυτές τις περιοχές ήλιο και οι άνεμοι θα είναι ήπιοι». 

Για την Αττική το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου «περιμένουμε τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα». 

Την Κυριακή σύμφωνα με την μετεωρολόγο «θα είναι πιο γενικευμένα τα φαινόμενα. Οι περιοχές όπου περιμένουμε τα ισχυρά φαινόμενα με έντονες βροχές θα είναι η Μακεδονία, η Θράκη, το Βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο (Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Λευκάδα). Στην υπόλοιπη χώρα, στην Θεσσαλία , την ανατολική Στερεά Ελλάδα , την Εύβοια, τις Σποράδες  και την Πελοπόννησο περιμένουμε βροχές και καταιγίδες αλλά θα είναι μικρότερης διάρκειας. Μέχρι το βράδυ της Κυριακής όλα αυτά τα φαινόμενα θα έχουν περιοριστεί στα βορειοανατολικά  δηλαδή στην Θράκη και το βόρειο Αιγαίο και αργά τη νύχτα της Κυριακής θα σταματήσουν». 

Στην πρωτεύουσα γενικά θα είναι συννεφιασμένος και μουντός ο καιρός, καθώς όπως αναφέρει η κυρία Ρήγου «θα βρέχει και θα έχουμε και κάποιες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι. Δεν θα είναι καλοκαιρινό το τοπίο, με τον υδράργυρο να είναι ναι μεν στους 32 βαθμούς Κελσίου αλλά να επικρατεί υγρασία και βροχή».  

Τις δύο ημέρες του Σαββατοκύριακου η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα πέφτει με την γνωστή μετεωρολόγο να επισημαίνει ότι «στην βόρεια Ελλάδα ο υδράργυρος την Κυριακή θα φτάσει στους  27-28°C και τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές».  

Και από Δευτέρα… καύσωνας

Ωστόσο όπως δείχνουν τα δεδομένα, όλο αυτό το σκηνικό αλλάζει την Δευτέρα με τον ερχομό του Δεκαπενταύγουστου.

«Επανέρχεται το καλοκαίρι, ανεβαίνει και πάλι σταδιακά η θερμοκρασία. Ίσως στα βόρεια ορεινά να έχουμε πάλι κάποιες τοπικές βροχές  αλλά άνευ σημασίας. Στην Αττική η θερμοκρασία θα ανέβει κατά 2 βαθμούς Κελσίου» λέει η κυρία Ρήγου που μας προϊδεάζει ότι «ακολουθεί μία ιδιαίτερα θερμή εβδομάδα.

Μάλιστα την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένουμε σε όλη τη χώρα έναν νέο μίνι καύσωνα με θερμοκρασίες κοντά στους 38 -39°C.

Πιο συγκεκριμένα, στο νομό Σερρών, στην Λάρισα , Αιτωλοακαρνανία, Αττική και ανατολική Πελοπόννησο, ενώ σε αυτές τις περιοχές μπορεί να «χτυπήσει» και 40άρια την Παρασκευή και το Σάββατο, καταλήγει η γνωστή μετεωρολόγος μιλώντας στο newsit.gr.  

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις