Ελλάδα

Καιρός: Πέπλο αφρικανικής σκόνης σκεπάζει από αύριο Ελλάδα και ανατολική Ευρώπη – Στο Ιόνιο η μεγαλύτερη συγκέντρωση

Από το απόγευμα του Μ. Σαββάτου οι συγκεντρωσεις σκόνης θα υποχωρήσουν σημαντικά

Το λιγότερο αποπνικτική θα είναι από αύριο, Μεγάλη Πέμπτη (17.04.2025) η ατμόσφαιρα καθώς ένα πέπλο από αφρικανική σκόνη θα σκεπάσει το σύνολο της χώρας ενώ η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 25 βαθμούς κελσίου.

Σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο, μετεωρολόγο – διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr), η περιοχή της Ελλάδας, με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα.

Σε σημερινή ανάερτησή του, ο μετεωρολόγος σημειώνει ότι η μεταφορά σκόνης θα φτάνει μέχρι την Πολωνία.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Λαγουβάρδου:

«Μεταφορά σκόνης. Μια εντυπωσιακή, όσον αφορά τη βόρεια έκτασή της, μεταφορά αφρικανικής σκόνης, αναμένεται τη Μ. Πέμπτη σε αρκετές περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης. Στον πρώτο χάρτη διακρίνεται ή μεταφορά σκόνης να φθάνει μέχρι την Πολωνία, όπως προβλέπεται από το μοντέλο DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στο δεύτερο χάρτη παρουσιάζεται σε μεγέθυνση η περιοχή της Ελλάδας, με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις να αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα.

Από το απόγευμα του Μ. Σαββάτου οι συγκεντρωσεις σκόνης θα υποχωρήσουν σημαντικά».

Ο καιρός την Μεγάλη Πέμπτη

Στα ανατολικά γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές. Στα δυτικά νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στο βόρειο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες και τις βραδινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί πάνω από τα κανονικά επίπεδα, αφού θα φτάσει σε αρκετές περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
Οι τρεις τους παρακολούθησαν τη φαντασμαγορική τελετή από τις εξέδρες, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή - Χαμόγελα και ενθουσιασμός στις εξέδρες του «Σαν Σίρο»
Ο Παύλος Ντε Γκρες, η σύζυγός του Μαρί Σαντάλ και ο αδελφός του, Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2026 στο στάδιο «Σαν Σίρο» του Μιλάνου
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την τραγωδία με τους 15 νεκρούς στη Χίο - «Άνθρωποι ήταν χτυπημένοι, είχαμε παιδιά με κατάγματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις»
«Από το 2015 και πριν είχαμε πολλά ναυάγια και είχαμε να αντιμετωπίσουμε πνιγμούς, αυτήν τη φορά δεν είχε καμία σχέση αυτό που αντιμετωπίσαμε τότε» λέει αντιπρόεδρος σωματείου εργαζομένων Μαρία Σαραντινίδου
Σκάφος του Λιμενικού στο λιμάνι της Χίου
Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Η λέξη εισβολή μετατράπηκε σε εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται»
«Ας αναλογιστούμε ποιες συντεχνίες και "ελίτ" αδιαφορούν υποκριτικά για τον άνθρωπο και την ασφάλειά του και μετατρέπουν την Ελλάδα σε επί πληρωμή "αποθήκη ψυχών"» γράφει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού