Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός: “Πνίγηκε” η Μυτιλήνη! Καταστροφές και κατολισθήσεις [pics, vids]

Καιρός: “Πνίγηκε” η Μυτιλήνη! Καταστροφές και κατολισθήσεις [pics, vids]

– Απίστευτη καταστροφή στη Μυτιλήνη από την καταρρακτώδη βροχή και τη χαλαζόπτωση
– Φούσκωσαν ποτάμια, πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά
– Χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα
– Κλειστά σήμερα τα σχολεία στην Καλλονή
– Δείτε φωτογραφίες και video από τις καταστροφές στο νησί

Τεράστιες καταστροφές προκλήθηκαν στην Μυτιλήνη από την καταρρακτώδη βροχή και την χαλαζόπτωση που έπληξαν το νησί αργά το βράδυ της Δευτέρας (28.11.2016) καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει όλη τη χώρα!

Μέχρι τις 23:00 το βράδυ είχαν πέσει περισσότερα από 200 χιλιοστά βροχής στο λεκανοπέδιο της Καλλονής, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρο. Ποτάμια “φούσκωσαν” και τα νερά πλημμύρισαν τα πάντα.

Τα ορμητικά νερά του ποταμού Αχέρωνα πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά και παρέσυραν αυτοκίνητα. Σύμφωνα με το lesvospost.com, στην πλατεία της Καλλονής το νερό έφτασε στο μισό μέτρο και αλλού ξεπέρασε το 1,5 μέτρο, ενώ στην περιοχή Μαλάθρα αποκλείστηκαν αυτοκίνητα.

Εκτός από τον Αχέρωνα όμως, υπερχείλισε και ο ποταμός Τσικνιάς, μεταφέροντας τεράστιες ποσότητες νερού στο χωριό και στα χωράφια, παρασέρνοντας τα πάντα. Είναι χαρακτηριστικό πως πως ξύλα και κορμοί δέντρων επέπλεαν στους δρόμους του χωριού και σε πολλά σημεία το νερό έφτασε το ένα μέτρο!

Όπως δήλωσε στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο κ. Βέρρος έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα. Μικρής έκτασης κατολίσθηση υπήρξε και στην περιοχή των Παρακοίλων. Σήμερα Τρίτη (29.11.2016) τα σχολεία στην περιοχή της Καλλονής θα μείνουν κλειστά.

Προβλήματα υπήρξαν και στην Αγία Παρασκευή, στην κεντρική Λέσβο, όπου πέντε σπίτια πλημμύρισαν από τον όγκο του νερού που μετέτρεψε σε ποτάμι τον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στο Πλωμάρι, από χειμάρρους που φούσκωσαν προς τον Άγιο Ισίδωρο και την Αγία Βαρβάρα, πλημμύρισε ένα σπίτι και ένα ξενοδοχείο, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για να απομακρυνθεί ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο μέσα στο Σεδούντα ποταμό.

Σε όλη την κεντρική και νότια Λέσβο επιχειρούσαν όλη τη νύχτα σχεδόν η Πυροσβεστική και μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας. Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις!

Νωρίτερα, ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης!

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, lesvospost.com

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε