Κυριακή, 23 Ιουν.
26oC Αθήνα

Καιρός: Πότε φεύγει η αφρικανική σκόνη – Η Τρίτη η πιο ζεστή μέρα της εβδομάδας

Καιρός: Πότε φεύγει η αφρικανική σκόνη – Η Τρίτη η πιο ζεστή μέρα της εβδομάδας
ΦΩΤΟ Eurokinissi

«Θα έχουμε σκόνη για ακόμα 2 ημέρες. Την Τρίτη φαίνεται να έρχεται αρκετή ποσότητα σκόνης και θα είναι η θερμότερη μέρα», αναφέρει στο newsit.gr ο μετεωρολόγος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Όπως επισημαίνει ο γνωστός μετεωρολόγος «και αύριο πάλι (Δευτέρα 20.05.2024) η σκόνη θα είναι στον ουρανό, όχι στην επιφάνεια, όπως και χθες Κυριακή. Αυτή η σκόνη, από το πρωί της Τετάρτης (22.05.2024) και από τα δυτικά της χώρας, θα φύγει».

Η αφρικανική σκόνη, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, τελειώνει την Τετάρτη λόγω των ανέμων που έρχονται. «Ο μαΐστρος, που είναι βορειοδυτικός άνεμος και θα επικρατήσει την Τετάρτη, θα διώξει την σκόνη. Αύριο Δευτέρα περιμένουμε νοτιάδες στο Ιόνιο.

Το απόγευμα της Δευτέρας και την Τρίτη θα φτάσουν οι νοτιοανατολικοί άνεμοι στα 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα έχει βόρειους ανέμους και στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τα 6 μποφόρ, με το βοριαδάκι να ανεβάζει την θερμοκρασία».

Η Τρίτη θα είναι η πιο ζεστή μέρα της εβδομάδας. Θα είναι και ζεστή και με αφρικανική σκόνη. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει στο newsit.gr ο γνωστός μετεωρολόγος, «η θερμοκρασία αύριο και μεθαύριο θα είναι υψηλή στη χώρα, υψηλότερες από τα κανονικά. Π.χ. Στην Αθήνα θα έχουμε 30-31 βαθμούς κελσίου. Στην δυτική Ελλάδα αλλά και στην Κρήτη θα δούμε 33-34 βαθμούς κελσίου, αλλά στην Κρήτη για τοπικούς λόγους μπορεί να δούμε κάποιες στιγμές και τους 35 βαθμούς Κελσίου».

Από την Τετάρτη, μας εξηγεί ότι «υποχωρεί ο υδράργυρος στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα πέσει και στην Αθήνα από Πέμπτη στους 28 βαθμούς κελσίου. Θα έχουμε ωραίες μέρες. Ορεινά ηπειρωτικά σε ορισμένα σημεία στα βουνά, πχ στην οροσειρά της Πίνδου μπορεί να βγάλει κάποιες μπόρες» καταλήγει μιλώντας στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις