Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός: Που θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Που θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο

Τι θα συμβεί με την χιονόπτωση το Σαββατοκύριακο και μέχρι πότε θα διαρκέσει το έντονο ψύχος στη χώρα. Τι λέει ο Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος στο newsit.gr και τι δείχνουν οι χάρτες του meteo. Πότε και που θα χιονίσει στην Αττική.

«Το Σάββατο θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα αυτής της κακοκαιρίας που πλήττει εδώ και κάποιες ημέρες τη χώρα», εξηγεί στο newsit.gr o Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος και διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, αύριο, Σάββατο 16 Ιανουαρίου, η καιρική διαταραχή θα επικεντρωθεί κυρίως στο Ιόνιο πέλαγος και θα φέρει ένα καιρικό σύστημα με χιόνια και βροχή. Η κακοκαιρία, που θα κάνει την εμφάνιση της κυρίως με έντονο ψύχος θα κυριαρχεί όμως, σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα εκτός από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Από το μεσημέρι της ίδιας μέρας και μετά, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται εκτός όμως από Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο όπου η ένταση κρύου και χιονόπτωσης θα παραμένει.

Στις παραπάνω περιοχές, θα έχουμε χιόνια και στα χαμηλά υψόμετρα. Την ίδια στιγμή θα βρέχει σε Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα.

Πότε και που θα χιονίσει στην Αττική

Σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών στο Αστεροσκοπείο, με βάση τα τωρινά δεδομένα, χιόνια δεν θα δούμε το Σάββατο στο κέντρο της πόλης, ίσως λίγο χιονόνερο. Τα χιόνια όμως θα κάνουν την εμφάνισή τους στη βορειοανατολική Αττική (Διόνυσος, Εκάλη κτλ) και τη βορειοδυτική Αττική (προς τον Κιθαιρώνα, σε περιοχές όπως τα Βίλια) αλλά και στις περιοχές με πάνω από 400 μέτρα υψόμετρο. Πολύ πιθανό σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο είναι να χιονίσει ελαφρά και σε πιο κοντινές στο κέντρο, βόρειες περιοχές της Αθήνας.

Στην Αττική, η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο θα έχει ανώτερη τιμή τους 5 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι 2 με 3 βαθμούς.

Click4More Καιρός – Καλλιάνος: Θα χιονίσει ακόμα και στα χαμηλά της Αττικής

Ο «ισχυρός παγετός», όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Λαγουβάρδος στη βόρεια χώρα, θα παραμείνει μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη.

Την Κυριακή θα έχει πολύ κρύο με χιονοπτώσεις στα ανατολικά και βόρεια της χώρας, πιθανόν να χιονίσει και στην Αττική, αλλά αυτό μένει ακόμα να απαντηθεί.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις