Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Καιρός – Που χιονίζει τώρα: Πως κινείται η κακοκαιρία, live εικόνα

Καιρός – Που χιονίζει τώρα: Πως κινείται η κακοκαιρία, live εικόνα

ΚΑΙΡΟΣ – ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ – ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΤΩΡΑ: Ο καιρός μας δείχνει το… σκληρό του πρόσωπο κ ιας βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου. Οι θερμοκρασίες που θα επικρατούν τις επόμενες ώρες σε πολλές περιοχές της χώρας θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Αγριεύει κι άλλο ο καιρός τις επόμενες ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αναμένονται τοπικές βροχές με χιονόνερο ακόμα και χιόνια. Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Στα δυτικά θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στα Δωδεκάνησα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια και θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή σε όλη τη χώρα.

Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα βορειοδυτικά κατά τόπους ισχυρός.

Δείτε εδώ εικόνα από όλη την Ελλάδα.

Δείτε την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και εκ νέου από το νύχτα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά τις πρωινές ώρες και εκ νέου από το νύχτα (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα). Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά – ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

H Τετάρτη και η Πέμπτη θα είναι οι πιο παγωμένες μέρες, όπως σημειώνει ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Μέχρι την Παρασκευή, θα έχουμε πτώση θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς, βοριάδες 6-7 μποφόρ. Όπως ανέφερε στην εκπομπή Live News ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, θα υπάρξουν τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά – βόρεια ηπειρωτικά (Μακεδονία και Θράκη, στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Αττική και Εύβοια). Στο Αιγαίο, αναμένεται να επικρατήσουν βροχές και καταιγίδες.

25η Μαρτίου με χιόνια

Η Πέμπτη θα είναι η πιο παγωμένη μέρα. Ανήμερα λοιπόν της εθνικής επετείου, τα χιόνια θα κατέβουν πιο νότια στο Πήλιο, την Πελοπόννησο και τη βόρεια Αττική.

Αναμένονται εκπλήξεις στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και τη Θεσσαλία με χιόνια ακόμη και στα πεδινά, ενώ στα «λευκά» θα ντυθούν και τα ημιορεινά της Πελοποννήσου. Όπως προειδοποίησε ο Γιάννης Καλλιάνος, θα είναι η πιο ισχυρή ψυχρή εισβολή των τελευταίων 18 χρόνων για την εποχή που βρισκόμαστε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις