Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός: Προ των πυλών το «μέτωπο» καταιγίδων από την Ιταλία – Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική

Καιρός: Προ των πυλών το «μέτωπο» καταιγίδων από την Ιταλία – Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική

Προ των πυλών βρίσκεται το «μέτωπο» καταιγίδων που καταφτάνει στη χώρα μας από την Ιταλία, αλλάζοντας ραγδαία το σκηνικό του καιρού.

«Αγριεύει» ο καιρός τη Δευτέρα (04.03.24), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, ο οποίος δημοσιεύει δορυφορική εικόνα με την πορεία του νέου «κύματος», το «μέτωπο» των καταιγίδων κινείται ανατολικά βορειοανατολικά.

 

Την ίδια ώρα, χάρτες για το πώς αναμένεται να κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες, δημοσιεύει και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Συνεπές στο ραντεβού του το μέτωπο καταιγίδων που συνοδεύει το νέο βαρομετρικό χαμηλό και που αναμένεται να μας επηρεάσει από τις αμέσως επόμενες ώρες και από τα δυτικά. Καλό υπόλοιπο ημέρας!», γράφει ο ίδιος στο Facebook.

 

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, το μεσημέρι θα ξεκινήσουν βροχές από τα δυτικά και γρήγορα θα σημειωθούν καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στο Ιόνιο, οι οποίες όσο βραδιάζει θα επηρεάζουν τα δυτικά ηπειρωτικά.

Κινούμενο ανατολικά το βράδυ αυτό το μέτωπο καταιγίδων, θα επηρεάσει πρώτα τα κεντρικά και βόρεια, Θεσσαλία και Μακεδονία, και κοντά στα μεσάνυχτα περιμένουμε ένα πέρασμα από την ανατολική Στερεά και την Αττική.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 17 στα βόρεια, και τους 18-20 στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι νότιοι θα ενισχυθούν πρώτα στο Ιόνιο στα 5-7 μποφόρ, όπου σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς, και το απόγευμα θα ενισχυθούν και στο Αιγαίο.

Η πρόγνωση για την Αττική

Όσον αφορά στην Αττική ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος. Αργά το βράδυ όμως, κοντά στα μεσάνυχτα και στο ξημέρωμα τις επόμενης ημέρας, αναμένεται ένα πέρασμα βροχών και καταιγίδων από το λεκανοπέδιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-18 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, το βράδυ νότιοι μέχρι 5 μποφόρ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις