Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καιρός – Προσοχή: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική – Που χιονίζει τώρα

Καιρός – Προσοχή: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική – Που χιονίζει τώρα

ΚΑΙΡΟΣ – ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Πολικό ψύχος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με δυσκολίες οι μετακινήσεις. Δείτε ποιοι δρόμο είναι κλειστοί σε ΑΘήνα και Θεσσαλονίκη, και που χρειάζονται αλυσίδες.

ΚΑΙΡΟΣ – ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΛΕΑΝΔΡΟΣ: Ο καιρός σήμερα Σάββατο 16/01/2021, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) θα είναι… πολικός. Κακοκαιρία θα πλήξει όλη τη χώρα με βροχές, χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες. Στη δυτική Μακεδονία ο παγετός θα είναι κατά τόπους ισχυρός και ολικός.

Καιρός σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και στα βόρεια σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και από αργά το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 00( μηδέν) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΤΩΡΑ: Δείτε εδώ εικόνα από όλη την Ελλάδα.

Ήδη, σε αρκετές περιοχές της χώρας, όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, αλλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, υπάρχουν δρόμοι που έχουν κλείσει ή η κίνηση σε αυτούς επιτρέπεται μόνο με τη χρήση αλυσίδων.

Δείτε εδώ αναλυτικά ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονιού-παγετού (τελευταία επίσημη ενημέρωση 16-01-2021, ώρα 12.30).

Για αναλυτική ενημέρωση, μπορείτε να δείτε στην σελίδα της αστυνομίας (ανανεώνεται συχνά).

Συμβουλές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

  • Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
  • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
  • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή :

  • Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση,  συνθήκες παγετού)

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις