Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Καιρός: Πρωτοχρονιά με κοντομάνικα – Εκπλήσσουν όσα λέει στο newsit.gr ο Γιάννης Καλλιάνος

Καιρός: Πρωτοχρονιά με κοντομάνικα – Εκπλήσσουν όσα λέει στο newsit.gr ο Γιάννης Καλλιάνος
Εικόνα από τον ηλιόλουστο καιρό των Χριστουγέννων - ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

Με κοντομάνικα θα μας βρει ο νέος χρόνος σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο ο οποίος μιλώντας στο newsit.gr έκανε λόγο για «πραγματικά σπάνιες συνθήκες τις ημέρες των εορτών».

Συγκεκριμένα, περιγράφοντας τον καιρό τον επόμενων ημερών, ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει: «Εξαιρετικός θα είναι ο καιρός που θα επικρατεί στις επόμενες μέρες για τις περισσότερες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, με εξασθενημένους ανέμους. Βέβαια θα έχουμε τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί και με θερμοκρασίες γύρω στους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αλλά και στα νησιωτικά τμήματα».

Έτσι, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου αλλά και την Πρωτοχρονιά θα έχουμε και πάλι υψηλές θερμοκρασίες όπως και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων στα περισσότερα τμήματα της επικρατείας. Πιο συγκεκριμένα ο γνωστός μετεωρολόγος εξηγεί ότι «στα νότια νησιώτικα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 19 βαθμούς ενώ στις ηπειρωτικές περιοχές στους 16 με 18. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε αυξημένες θερμοκρασίες σχέση με τη μέση τιμή για την εποχή και εξασθενημένους άνεμους».

Ο καλός καιρός θα είναι το κύριο στοιχείο όλων αυτών των ημερών «με ομίχλες βέβαια νωρίς το πρωί που θα περιορίσουν την ορατότητα στα ηπειρωτικά τμήματα. Ωστόσο γρήγορα μετά τις 9 με 10 το πρωί θα διαλύονται αυτές οι ομίχλες».

Ζέστη σχεδόν σε όλη την Ευρώπη

Σύμφωνα με τον κύριο Καλλιάνο μέχρι και την Πρωτοχρονιά θα υπάρχουν αυτές οι συνθήκες με πολύ καλό ήπιο καιρό στην επικρατείας μας, όμως η άνοδος του υδραργύρου δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο.
«Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις περισσότερες περιοχές της Ευρώπης, από την Ισπανία μέχρι και την περιοχή της Γαλλίας, της Ιταλίας μέχρι και τα κεντρικά τμήμα της Ευρώπης μέχρι και τις βαλκανικές περιοχές νότια, στην χώρα μας θα επικρατήσουν αυτές οι καιρικές συνθήκες, με καλό καιρό την Πρωτοχρονιά και θερμοκρασία στους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου σε άλλες χώρες ακόμα και της κέντρο-βόρειας Ευρώπης.

Άρα λοιπόν μιλάμε για συνθήκες πραγματικά σπάνιες που θα επικρατήσουν φέτος στα περισσότερα τμήματα της Ευρώπης με θερμοκρασίες στους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς».

Ωστόσο το σκηνικό του καιρού μετά τις γιορτές πιθανολογείται ότι θα αλλάξει, με τον Γιάννη Καλλιάνο να αναφέρει μιλώντας στο newsit.gr πως «σε βάθος χρόνου εκτιμώ ότι μετά το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη, θα έχουμε και τις πρώτες ψυχρές εισβολές οι οποίες θα μας επηρεάσουν. Ωστόσο αυτό δεν έχει “κλειδώσει” ακόμα».

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η ανάρτηση που έκανε πριν από κάποιες ώρες και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος έκανε λόγο για τη «θερμότερη έναρξη ενός νέου έτους που έχει καταγραφεί ποτέ στη μετεο ιστορία της Ευρώπης».

Όλα αυτά την ώρα που η Αμερική, περνά τον χειρότερο χειμώνα των τελευταίων ετών, με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες αποκλεισμένους από το χιόνι.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις