Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Η Τετάρτη (26/07) η πιο επικίνδυνη μέρα λόγω του λίβα

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Η Τετάρτη (26/07) η πιο επικίνδυνη μέρα λόγω του λίβα

«Καμπανάκι» από τον Σάκη Αρναούτογλου για την Τετάρτη, 26 Ιουλίου. Ο γνωστός μετεωρολόγος τη χαρακτηρίζει ως την πιο επικίνδυνη ημέρα λόγω του λίβα.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στα social media «βλέπει» μεν ορατό το τέλος του καύσωνα, αλλά προειδοποιεί για την κατάσταση του καιρού την Τετάρτη λόγω του λίβα που θα επικρατήσει.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, η Τετάρτη «αποτελεί κατά την ταπεινή μου άποψη, την τελευταία αλλά και την πιο επικίνδυνη καιρικά μέρα από πλευράς καύσωνα και λίβα μέχρι σήμερα».

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, μετά τον καύσωνα θα υπάρξει «και κάποια αστάθεια σε συγκεκριμένες περιοχές».

Στο μετεώγραμμα που ανάρτησε ο μετεωρολόγος καταγράφεται η πορεία της θερμοκρασίας μέχρι και τις 2 Αυγούστου.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό των επόμενων ημερών:

«Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΩΣ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΑΤΙΑ!!! ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ!
Φίλες και φίλοι! Από την ερχόμενη Πέμπτη 27/7 το ελληνικό καλοκαιράκι θα προσπαθήσει επιτέλους να ξαναβρεί τα φυσιολογικά πατήματά του!
Προσοχής αλλά και αναβάθμισης του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών στα περισσότερα ηπειρωτικά (πεδινά και ορεινά) χρήζει όμως κατά την ταπεινή μου άποψη η καιρική κατάσταση την ερχόμενη Τετάρτη 26/7, καθώς ο καυτός-κατάξερος λίβας που θα επικρατήσει δεν αποκλείεται να αγγίξει και τα 5-6, στη πεδινή Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά προσκαιρα τα 7 και στα βουνά της χώρα ίσως και τα 8 Μποφόρ, ενώ αν και σχετικά πολύ πιο δροσεροί, πάλι ενισχυμένοι άνεμοι θα επικρατήσουν και την Πέμπτη στα περισσότερα δυτικά, κεντρικά και βόρεια!
Για να υπολογίσετε στο μετεώγραμμα με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή που σας ενδιαφέρει, διαβάστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τις επεξηγήσεις στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ γιατί όπως είναι φυσικο ανάλογα με την περιοχή, το υψόμετρο και την γειτνίαση στη θάλασσα οι θερμοκρασίες θα διαφέρουν!!».

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις