Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός: Σαρώνουν τη χώρα βροχές και καταιγίδες – Που θα ανοίξουν οι ουρανοί σήμερα – LIVE η κακοκαιρία

Καιρός: Σαρώνουν τη χώρα βροχές και καταιγίδες – Που θα ανοίξουν οι ουρανοί σήμερα – LIVE η κακοκαιρία

Καιρός φθινοπώρου θα είναι και ο σημερινός, με βροχές και καταιγίδες να συνεχίζουν τα σαρώνουν τη χώρα.

Ο βροχερός καιρός το Σάββατο έφερε και πολλά προβλήματα, αφού σε περιοχές της χώρας υπήρξαν μεγάλες πλημμύρες και καταστροφές.

«Εντοπίζονται ισχυρά φαινόμενα στην Λέσβο, στην Σαμοθράκη και στην ανατολική Λήμνο. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός έχει βελτιωθεί» είπε το Σάββατο στο newsit.gr ο Τάσος Αρνιακός.

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν πολλές περιοχές και σήμερα Κυριακή σύμφωνα με τον κ.Αρνιακό. «Τις επόμενες ώρες περιμένουμε στις ίδιες περιοχές φαινόμενα τα οποία θα προχωρήσουν λίγο νοτιότερα. Την Κυριακή το πρωί περιμένουμε τα περισσότερα φαινόμενα στο Πήλιο, στην Εύβοια, στις Σποράδες, όπως επίσης και στην Κρήτη. Όσον αφορά τους ανέμους, περιμένουμε βοριάδες μέχρι 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα ξεκινήσει να ανεβαίνει από την Κυριακή και κυρίως από την Δευτέρα, ενώ μεσοβδόμαδα θα αγγίξει πάλι τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου».

Δείτε live στην εξέλιξη της κακοκαιρίας

Σε ρυθμούς κακοκαιρίας μπήκε και η Αττική από αργά το απόγευμα του Σαββάτου. «Στην Αττική την Κυριακή περιμένουμε λίγα υπολείμματα βροχών στα ανατολικά και βόρεια του νομού, αλλά από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί» καταλήγει ο μετεωρολόγος.

Κατέρρευσαν δυο γέφυρες στην Σκύρο

Στο μάτι της κακοκαιρίας μπήκε η Σκύρος με την κατάσταση να είναι τραγική. Από τις έντονες βροχοπτώσεις δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ κατέρρευσαν δύο γέφυρες. Δυο παραλίες καταστράφηκαν εντελώς και κόσμος εγκλωβίστηκε στην παραλία του Πεύκου.

Προβλήματα στο Ρέθυμνο

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το Ρέθυμνο και μόλις σε μία ώρα προκλήθηκαν προβλήματα τόσο στην παλιά πόλη όσο και σε μεγάλο μέρος του οικιστικού ιστού. Επίσης υπήρξαν διακοπές ρεύματος, οι οποίες όμως σύντομα αποκαταστάθηκαν.

Πολλοί δρόμοι και μέσα στην πόλη πλημμύρισαν, ενώ μεγάλες ποσότητες χώματος δημιούργησαν μικρούς χείμαρρους λάσπης σε οικιστικές περιοχές με μεγάλη κλίση, κυρίως στη βόρεια πλευρά της πόλης.

Άνοιξαν οι ουρανοί και στη Σκιάθο

Η βροχή στη Σκιάθο ξεκίνησε στις 22:30 το βράδυ της Παρασκευής και συνεχιζόταν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι τουρίστες και οι ντόπιοι έμειναν στα ξενοδοχεία και τα σπίτια τους για να προφυλαχθούν από την κακοκαιρία, καθώς οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει και κάθε είδους μετακίνηση ήταν επικίνδυνη.  

Πλημμύρες και παράσυρση αυτοκινήτων στη Θάσο

Δύσκολες ήταν οι ώρες και στην Θάσο… Συγκεκριμένα, η βροχόπτωση που έπληξε το νησί είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία, ενώ παρασύρθηκαν οχήματα. Έκλεισαν δρόμοι στην Αστρίδα και τις Μαριές από τα φερτά υλικά, ενώ πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν μέχρι τη θάλασσα.  Παράλληλα κινητοποιήθηκε και η Πυροσβεστική για τροχαία ατυχήματα και παρασύρσεις οχημάτων από τα ορμητικά νερά.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις