Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Καιρός: Σε αυτά τα σημεία κλείνουν παραλιακή και Κηφισός από τη 1 ως τις 8 το πρωί

Καιρός
Φωτογραφία: Intime

Ένα από τα έξι έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση το βράδυ της Πέμτπης, 14.10.2021, λόγω της σφοδρότητας με την οποία «χτυπά» ο καιρός, είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας σε παραλιακή και Κηφισό από τη 01:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, 15.10.2021, έως και τις 08:00 το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα, από το ύψος του Κηφισού έως και τη συμβολή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης θα κλείσει στη διάρκεια της νύχτας η παραλιακή λεωφόρος, ως προληπτικό μέτρο προστασίας ενόψει του νέου κύματος βροχής που θα πλήξει την Αττική τις επόμενες ώρες.

Ο δε Κηφισός, θα είναι κλειστός από την παραλιακή, έως το ύψος της Μεταμόρφωσης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης είχε ανακοινώσει τη διακοπή κυκλοφορίας τόσο στη λεωφόρο Κηφισού (Ποτάμι), όσο και στην παραλιακή, καθώς αναμένονται νέα ισχυρά φαινόμενα από την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» στην Αττική.

Λίγη ώρα αργότερα, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής συγκεκριμενοποίησε το κομμάτι της παραλιακής που θα διακοπεί η κυκλοφορία από τη μία μετά τα μεσάνυχτα, ως τις 8 το πρωί.

Καιρός: Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τροχαίας

«Ανακοινώνεται ότι για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. οχημάτων και οχημάτων μεταφοράς επιβατών (λεωφορεία: Δ.Χ. και Ι.Χ., ΚΤΕΛ, δημοτικής συγκοινωνίας, αστικής συγκοινωνίας) κατά τις ώρες 01.00΄ έως 08.00΄ώρα της 15-10-2021 και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας των παρακάτω οδικών αξόνων:

α) Λ. Κηφισού, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Παραλιακής Λεωφόρου (χ/θ 0,000) έως το ύψος του Α/Κ Μεταμόρφωσης (χ/θ 15,571) και,

Click4more: Καιρός: Ο «Μπάλλος» άστραψε και βρόντηξε στη Σύρο – Απίστευτες εικόνες στο λιμάνι

β) Παραλιακή Λεωφόρος Ποσειδώνος, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Λ. Κηφισού έως το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Βουλιαγμένης.

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, αναλόγως των επικρατουσών καιρικών συνθηκών.

Του ανωτέρω περιορισμού εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα οχήματα κρατικών και λοιπών υπηρεσιών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις