Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Καιρός: Σε εξέλιξη η κακοκαιρία που χτυπάει την Αττική – Σε ποια σημεία επικρατεί κυκλοφοριακό χάος

Καιρός: Σε εξέλιξη η κακοκαιρία που χτυπάει την Αττική – Σε ποια σημεία επικρατεί κυκλοφοριακό χάος

Ο καιρός δείχνει τα δόντια του και η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που χτυπάει την Αττική είναι σε εξέλιξη με αποτέλεσμα φυσικά στους περισσότερους δρόμους να επικρατεί πραγματικό κυκλοφοριακό χάος. Οι οδηγοί πρέπει να οπλιστούν με… Ιώβεια υπομονή, διότι σε πολλούς δρόμους υπάρχει κυκλοφοριακή ασφυξία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή από την κακοκαιρία παρατηρείται στον Κηφισό. Η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας είναι πήχτρα από την σφοδρή βροχόπτωση που έφερε η αλλαγή του καιρού και τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές και στα δυο ρεύματα σε πολλά σημεία.

Για να κάνει κανείς τη διαδρομή από Κηφισιά μέχρι τα μισά της Εθνικής και να πάει στο Αιγάλεω θα χρειαστεί πάνω από 45 λεπτά.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατεί και στην Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνου (από Δαφνί έως τα διυλιστήρια), αλλά και σε πολλούς κεντρικούς δρόμους όπως η Λεωφόρος Ποσειδώνος (από Αλίμου ως Πειραιά), η Λεωφόρο Αλεξάνδρας (άνοδος), η Μεσογείων (από Χολαργό προς Αθήνα), η Λεωφόρος Κηφισίας (κάθοδος από κόσμο Παραδείσου έως Υγεία).

Σύμφωνα με την Τροχαία αυξημένη είναι η κίνηση στους εξής δρόμους:

  • Αθηνών-Κορίνθου – Λ. Αθηνών (έξοδος) ΑΠΟ ΔΑΦΝΙ ΕΩΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ
  • Αθηνών – Λαμίας (κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών-είσοδος)
  • Λ. Κηφισού ( Ανοδος) ΑΠΟ ΙΕΡΑ ΕΩΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
  • Λ. Κηφισού (-κάθοδος)
  • Αλεξάνδρας ΑΝΟΔΟΣ
  • Μεσογείων ΑΠΟ ΧΟΛΑΡΓΟ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ
  • Κατεχάκη (ρεύμα από Ηλιούπολη )
  • Λ. Κηφισίας (κάθοδος) ΑΠΟ ΚΟΜΒΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΕΩΣ ΥΓΕΙΑ
  • Βασ. Σοφίας (άνοδος)
  • Βασ. Κωνσταντίνου ΑΝΟΔΟΣ
  • Καλλιρρόης ΑΝΟΔΟΣ
  • Λ. Βουλιαγμένης
  • Λ. Ηλιουπόλεως
  • Λ. Ποσειδώνος (Αλίμου έως Καραϊσκάκη – ρεύμα προς Πειραιά)
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΑΡΕΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ
  • Αττική Οδός ΑΠΟ ΕΞΟΔΟ ΦΥΛΗΣ ΕΩΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
  • Αττική Οδός ΑΠΟ ΚΑΝΤΖΑ ΕΩΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Δεμένα τα πλοία

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα και στα λιμάνια, καθώς τα πλοία παραμένουν δεμένα σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω των ισχυρών ανέμων.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας:

Η πρόγνωση του καιρού

Σύμφωνα με την ΕΜΥ στην Αττική σήμερα θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν και ο καιρός από το απόγευμα σταδιακά θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ισχυρά από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας. Εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά από το μεσημέρι.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και τη νύχτα στα βόρεια θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και κυρίως στα νοτιότερα τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες πρόσκαιρα ισχυρές.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στα δυτικά τμήματα πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν σε 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες και στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία πρόσκαιρα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια 8 πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός θα είναι κάπως βελτιωμένος αύριο Τετάρτη (11.1.2023).

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κυρίως στο Ιόνιο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές, τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση απο το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις