Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Καιρός: Σε επιφυλακή όλος ο κρατικός μηχανισμός για το κύμα κακοκαιρίας που χτυπάει Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Καιρός: Σε επιφυλακή όλος ο κρατικός μηχανισμός για το κύμα κακοκαιρίας που χτυπάει Αθήνα και Θεσσαλονίκη
φωτο αναγνώστριας

– Κατά τόπους τα χτυπήματα της κακοκαιρίας με βροχές και χαλάζι – Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες
– Να μην ξεγελιούνται οι πολίτες και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ζητεί η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας
– Νωρίτερα έκλεισαν για ώρες οι δρόμοι στο Κερατσίνι και στην Σαλαμίνα – Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα
– Από θαύμα σώθηκε ζευγάρι ηλικιωμένων στην Σαλαμίνα
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στο μάτι της κακοκαιρίας είναι και σήμερα η Αττική, αλλά και οι Σποράδες και η Θεσσαλονίκη η ανατολική Κρήτη και η Χαλκιδική. Νωρίτερα έπεσε καταρρακτώδης βροχή στα δυτικά και τα βόρεια προάστια.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κακοκαιρία στο Κερατσίνι

Ειδικά στο Κερατσίνι τα ορμητικά νερά έχουν παράσυραν αυτοκίνητα όπως θα δείτε στα βίντεο παρακάτω.

60 κλήσεις στην πυροσβεστική έχουν γίνει από το πρωί στην Σαλαμίνα και στο Δήμο Περάματος. Μάλιστα στην Σαλαμίνα οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο ζευγάρι ηλικιωμένων καθώς το σπίτι τους είχε πλημμυρίσει! Στο Κερατσίνι, η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί 24 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων.

Σε επιφυλακή η περιφερειακή ενότητα Πειραιά για την κακοκαιρία

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Πειραιά για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η περιφερειακή ενότητα Πειραιά έχει απαγορεύσει τη στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους στην Παλαιά Κοκκινιά, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επείγοντα περιστατικά. Επίσης, καλούνται όσοι διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με τον δήμο της περιοχής τους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά καλεί επίσης του κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.

Για άτομα με ειδικές ανάγκες, που θα χρειαστεί να μετακινηθούν την Παρασκευή, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει διαθέσιμο όχημα με οδηγό για την παροχή βοήθειας. Όσοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213.2073503/504.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι υπηρεσίες του δήμου Πειραιά. Λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 15510, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν με τον δήμο για τυχόν προβλήματα.

Τις επόμενες ώρες, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν να “χτυπούν” την Αττική, την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική ενώ μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού και του Βόρειου Αιγαίου.

Το βράδυ το νεο κύμα κακοκαιρίας

Το βράδυ δεύτερο κύμα κακοκαιρίας έρχεται για να πλήξει τα νησιά του Ιονίου με τον Μεσογειακό Κυκλώνα (Medicane) να χτυπάει με θυελλώδεις ανέμους και έντονη βροχόπτωση. Επίσης, οι περιοχές που θα πληγούν είναι η Αιτωλοακαρνανία, η Ηλεία, η Αχαϊα και η Μεσσηνία.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

 

 

πηγη ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: keratsinivoice.blogspot.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις