Ελλάδα

Καιρός: Σε ποιες πόλεις άγγιξε τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος – Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο καύσωνας είναι εδώ και άρχισε ήδη να δείχνει τα δόντια του αφού ο καιρός ζέστανε απότομα. Οι μέγιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά ξεπέρασαν σήμερα τους 39 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης υπήρχαν στην ατμόσφαιρα.

Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν την Τρίτη από το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ήταν σε Μακρακώμη Φθιώτιδας (39,7 βαθμοί), Αρφαρά Μεσσηνίας (39,3), Σπάρτη (39), Θήβα (38,6) και Τρίκαλα (38,3).

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν αύριο σε όλη την Ελλάδα, με μέγιστες 38-41 βαθμούς στα ηπειρωτικά της χώρας. Παράλληλα, θα σημειωθούν καταιγίδες στα βορειοανατολικά τμήματα, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα. Παράλληλα, αστάθεια θα επικρατήσει τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν και σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 38, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 40-41 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 39-41 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 37 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 36 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά στους 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-5 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36-37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Μαζωνάκης: «Ο υπνοθεραπευτής έπαιρνε 40 ευρώ για κάθε πελάτη που έστελνε στη γιατρό» λέει ο δικηγόρος του 62χρονου
«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με το θάνατο ενός σπουδαίου καλλιτέχνη, όπως ήταν ο Γιώργος Μαζωνάκης», ανέφερε ο Γιάννης Γλύκας
Ο υπνοθεραπευτής βγαίνοντας από τα δικαστήρια
Την επόμενη εβδομάδα οι τοξικολογικές του Γιώργου Μαζωνάκη - Καταθέτουν οι εργαζόμενες του ιατρείου για τον θάνατό του
Δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλες επικοινωνίες μεταξύ της γιατρού και του υπνοθεραπευτή που κατάθεσε τη Δευτέρα - Σε εξέλιξη οι έρευνες από την ΑΑΔΕ για τις οικονομικές συναλλαγές του ζευγαριού
Οι 2 κατηγορούμενοι γιατροί
Ακόμα και πισώπλατα μαχαίρωνε ο 27χρονος την Πηνελόπη στην Ηγουμενίτσα - Κοιμόταν για ώρες ο δράστης μετά το φονικό
Ο 27χρονος είχε απασχολήσει τις αρχές για οπαδική βία και μικροκλοπές - Γιατί τα οικονομικά κίνητρα που ο ίδιος ισχυρίστηκε δεν πείθουν τις αστυνομικές αρχές - Απολογείται την Πέμπτη
25χρονη Πηνελόπη 21
Τα δύο ραντεβού του Μαζωνάκη για πλασμαφαίρεση και τα sms μεταξύ της γιατρού και υπνοθεραπευτή - «Σε πήρα στον λαιμό μου»
Ο τραγουδιστής είχε προγραμματίσει να κάνει δύο πλασμαφαιρέσεις στο μοιραίο ιατρείο της οδού Καρνεάδου στο Κολωνάκι - Η συνάντηση με τον υπνοθεραπευτή και τα μηνύματα που ρίχνουν φως στην υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη
Γιώργος Μαζωνάκης
14
Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Τα κινητά τηλέφωνα θα δώσουν «απαντήσεις» για το κίνητρο του δράστη – «Τσακωμός για 1.900 ευρώ»
Στον 27χρονο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο, ενδοοικογενειακή βία, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών
Το 25χρονο θύμα της δολοφονίας
11