Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Καιρός: «Σφυροκοπά» την Αθήνα η «Μήδεια» – Χιόνια σε όλη την Αττική μέχρι την Τρίτη

χιόνια Αττική Αθήνα

Και πού… δεν είχαμε χιόνια στην Αττική το βράδυ της Δευτέρας. Η «Μήδεια» είναι εδώ και θα πλήξει ξανά με δεύτερο κύμα τις επόμενες ώρες. Αναλυτική πρόγνωση από τον Στρατή Βουγιούκα για το newsit.gr. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες.

Ο καιρός δείχνει τα δόντια του με νέο κύμα χιονοπτώσεων που ήδη επηρεάζει το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, 15.02.2021 και θα… συνεχίσει έως και τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, με τα φαινόμενα της κακοκαιρίας να είναι κατά τόπους και κατά περιόδους πολύ έντονα.

Είδαμε χιόνια… μέχρι και στο Σύνταγμα και έπεται συνέχεια!

Αναμένεται να υπάρξουν ζώνες και νέες πυκνές χιονοπτώσεις, οι οποίες θα εναλλάσσονται στο εσωτερικό του νομού μεταξύ των δυτικών τμημάτων και τον άξονα Υμηττός- Πεντέλη.

click4more: Χιόνια στην Αθήνα: Από Ζωγράφου ως Παγκράτι κι από Κυψέλη ως Άλιμο στα «λευκά»

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο σύνολο του νομού μέχρι και τις ακτές οι οποίες θα αφήσουν χιονοστρώσεις και κατά τόπους προβλήματα, ιδιαίτερα στα βόρεια αλλά και στις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Οι φωτογραφίες από Διόνυσο, Δροσιά, Σταμάτα, Κρυονέρι, Ροδόπολη και Άγιο Στέφανο είναι ενδεικτικές…

Δείτε τις εικόνες του newsit.gr

χιόνια Αττική Αθήνα χιόνια Αττική Αθήνα χιόνια Αττική Αθήνα χιόνια Αττική Αθήνα

Αναλυτικά ο καιρός την Τρίτη

Με αρκετές περιοχές στα βόρεια της Αττικής, λοιπόν, να συνεχίζουν να δέχονται ηπιότερη ή σφοδρότερη χιονόπτωση, ένα νέο κύμα χιονιού αναμένεται να πλήξει όλο το λεκανοπέδιο από το βράδυ της Δευτέρας, 15.02.2021. Αναλυτική πρόγνωση για το πώς θα «κινηθεί» ο καιρός δίνει στο newsit.gr ο Στρατής Βουγιούκας.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης, 16.02.2021, οι πυκνές χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού ενώ στις υπόλοιπες περιοχές του νομού και στην πόλη της Αθήνας, θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 και ενδεχομένως 8 μποφόρ, με εξασθένηση τις πρωινές ώρες της Τρίτης στα 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη, στα 7 μποφόρ.

click4more: Καιρός: Χιόνια στο κέντρο της Αθήνας – Εντυπωσιακές εικόνες στο Σύνταγμα

Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα με τις ελάχιστες να πέφτουν κάτω από το μηδέν και τις μέγιστες στα νότια και ανατολικά του νομού να μην ξεπερνούν τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα του νομού της Αττικής οι ελάχιστες θερμοκρασίες την Τρίτη και την Τετάρτη θα πλησιάσουν τους -5 βαθμούς Κελσίου (Ιπποκράτειος Πολιτεία, Ερυθρές, Βίλια, Κάζα).

Τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν το ίδιο διάστημα στις Σποράδες και κυρίως στην κεντρική Εύβοια καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Οι χιονοπτώσεις εδώ κατά τόπους θα συνοδεύονται και από καταιγίδες (και κεραυνούς).

Οι πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα διατηρηθούν στο επίπεδο των 8 με 9 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στα 10 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ της Τρίτης.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις