Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός – Θοδωρής Κολυδάς: Αναμένεται και νέο κύμα κακοκαιρίας 

Καιρός – Θοδωρής Κολυδάς: Αναμένεται και νέο κύμα κακοκαιρίας 

Για νέα επιδείνωση του καιρού κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, σε αναρτήσεις του στα social media. Μεγάλα ύψη βροχής – όπως επισημαίνει – θα καταγράφονται σε αρκετές περιοχές της χώρας, όσο διαρκεί το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος». 

Μέχρι το πρωί της Παρασκευής (15/10), το κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει Ιόνιο, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια. Από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου (16/10), ισχυρά καιρικά φαινόμενα – όπως αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς – αναμένεται να σημειωθούν σε Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και σε Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Όσον αφορά την Αττική, υπάρχει η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Νέο κύμα κακοκαιρίας 

Τα τελευταία στοιχεία, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, δείχνουν ότι ήδη έχουν πέσει πάνω από 100 mm βροχής σε πολλές περιοχές. Η κακοκαιρία παρουσιάζει μεγάλη δυναμική και τα καταιγιδοφόρα νέφη ξεπερνούσαν το πρωί στο Ιόνιο τα 10 Km.

Στην ανάρτησή του, επισημαίνει ότι το πιο σημαντικό στοιχείο δεν είναι μόνο τα μεγάλα ύψη βροχής, αλλά το ότι αυτά θα πέσουν σε μικρό χρονικό διάστημα. Το κύμα της κακοκαιρίας θα πλήξει την ανατολική Ελλάδα εκ νέου το βράδυ της Παρασκευής (15/10), πρώτα την Αττική και το πρωί του Σαββάτου (16/10) τη Βόρεια Εύβοια.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις