Ελλάδα

Καιρός – Θοδωρής Κολυδάς: Έρχεται χειμώνας από το βράδυ του Σαββάτου, βαρομετρικό χαμηλό φέρνει βροχές και κρύο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αλλάζει ο καιρός από το βράδυ του Σαββάτου (6.1.2024), καθώς ο χειμώνας, μπορεί να καθυστέρησε να κάνει την εμφάνισή του, αλλά πλέον αναμένεται να μας επισκεφτεί φέρνοντας πτώση της θερμοκρασίας αλλά και βροχές.

Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά στο Χ (πρώην Twitter) πολύ ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά επηρεάζουν τη Βόρεια Ευρώπη, στα δυτικά τμήματα αναπτύσσεται ισχυρός αντικυκλώνας, ενώ στη δυτική Μεσόγειο οργανώνεται βαρομετρικό χαμηλό.

Όπως αναφέρει «το σύστημα στις Βαλεαρίδες θα ενισχυθεί κινούμενο ανατολικότερα και θα αρχίζει να μας επηρεάζει από αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

Επιδείνωση του καιρού την Κυριακή σε όλη σχεδόν τη χώρα».

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για την πορεία του καιρού:

Νωρίτερα, ο Θοδωρής Κολυδάς είχε κάνει μια νέα ανάρτηση στην οποία ανέφερε πως το βαρομετρικό χαμηλό έρχεται από τις Βαλεαρίδες και θα ενισχυθεί στην Ιταλία, με τις διαταραχές αργότερα να επηρεάζουν τη χώρα μας. 

Σημείωσε πως: «Από αργά το απόγευμα του Σαββάτου το χαμηλό (βαρομετρικό) με κέντρο στο Τυρρηνικό Πέλαγος θα αρχίζει να επηρεάζει τα ΒΔ της χώρας και την Κυριακή θα έχουμε επιδείνωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές.

Κατά τόπους έντονα φαινόμενα την Κυριακή στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι την Κυριακή ΝΔ 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς έως 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα».

 

Για σημαντική επιδείνωση του καιρού μίλησε και ο Γιάννης Καλλιάνος, κάνοντας λόγο για μια κακοκαιρία που έρχεται από τον «κόλπο του Λέοντα». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εύβοια: «Κίτρινα» 26 σπίτια σε Προκόπι, Δαφνούσσα και Σπαθάρι – 60 οι αυτοψίες σε κτίρια που χτυπήθηκαν από τους σεισμούς
Για τα «πράσινα» κτίρια προβλέπεται οικονομική ενίσχυση 2.000 ευρώ, για τα «κίτρινα» κτίρια η ενίσχυση ανέρχεται σε 4.000 ευρώ, ενώ για τα «κόκκινα» 6.000 ευρώ
Το χωριό Δαφνούσα ον σεισμό στην Εύβοια (ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Για βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή προειδοποιεί ο Κολυδάς - Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα
Ψυχρές αέριες μάζες από κεντρική και ανατολική Ευρώπη «χτυπούν» την χώρα το Σαββατοκύριακο - Σε Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά και ορεινή Πελοπόννησο τα πιο έντονα φαινόμενα
Βροχή
Άγιος Δημήτριος: 30 χρόνια δούλευε στον δήμο ο 57χρονος που σκοτώθηκε στο τροχαίο – «Ήταν από τους πιο τίμιους ανθρώπους»
Η μηχανή του συγκρούστηκε με φορτηγό τη στιγμή που πήγαινε να πιάσει βάρδια στον δήμο - Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο «Λαϊκό» από την σύζυγό του και τους συναδέλφους του
57χρονος
Ο 65χρονος Ιταλός συνελήφθη για τη διπλή δολοφονία στο Αίγιο - «Ο Μάρκο μεγάλωσε τον Ολύμπιο σαν δικό του παιδί, έχουμε πέσει από τα σύννεφα» λένε φίλοι του
«Αν πράγματι συνέβη κάτι που οδήγησε σε αυτή την τραγωδία, πιστεύω ότι είναι κάτι που άλλαξε τις τελευταίες ώρες ή τις τελευταίες ημέρες» λέει στο newsit.gr ο πρόεδρος της κοινότητας του Λόγγου
Ο 65χρονος Ιταλός σύντροφος της 54χρονης