Κυριακή, 3 Μαρ.
17oC Αθήνα

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι, ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Νέο «κύμα» κακοκαιρίας «χτυπά» τη χώρα

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι, ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Νέο «κύμα» κακοκαιρίας «χτυπά» τη χώρα

Νέο «κύμα» κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας από σήμερα, Τρίτη (28.11.23) με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με το meteo.gr, βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τη Βορειοδυτική Ευρώπη, κινούμενο γρήγορα νοτιοανατολικά προς την Αδριατική Θάλασσα, θα προκαλέσει διήμερη κακοκαιρία με δυνατούς ανέμους, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, κυρίως σήμερα. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

Την Τρίτη 28/11 προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι έντονες και αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και του Ανατολικού Αιγαίου, και στη Θράκη.

Την Τετάρτη 29/11 τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο, όπου έως τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται σε Νότια και Δυτική Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Ήπειρο, Κυκλάδες και τις πρώτες πρωινές ώρες σε Ανατολική Στερεά και Νότια Εύβοια. 

Στον παρακάτω Χάρτη, δίνεται το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής από το πρωί της Τρίτης έως και το βράδυ της Τετάρτης

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη, όπου αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα, κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική). 

Παράλληλα, την Τρίτη αναμένεται σημαντική ενίσχυση των νότιων-νοτιοδυτικών ανέμων με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 29/11/2023.

Στον παρακάτω Χάρτη 2, παρουσιάζεται η μέγιστη ένταση και η διεύθυνση των ανέμων για την Τρίτη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις