Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι τη νύχτα με κρύο και χιόνια – Επιδεινώνεται η κακοκαιρία Bettina

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι τη νύχτα με κρύο και χιόνια – Επιδεινώνεται η κακοκαιρία Bettina

Σφυροκοπά τη χώρα η κακοκαιρία Bettina με ισχυρές βροχές, θυελλώδεις ανέμους, χιόνια, κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και όσο περνάει η ώρα η κατάσταση επιδεινώνεται.

Η κακοκαιρία αναμένεται να φέρει και χιόνια ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο με την κατάσταση τη νύχτα να είναι δύσκολη. Οι θυελλώδεις ανέμοι που φτάνουν τα 10 μποφόρ έχουν προκαλέσει ουκ ολίγα προβλήματα σε αρκετές περιοχές.

Υπάρχει ήδη απαγορευτικό απόπλου ισχύει από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο, ενώ κλειστά παραμένουν τα πορθμεία.

Παράλληλα μια σειρά απο προειδοποιητικά μηνύματα μέσω του 112 για την κακοκαιρία εστάλησαν από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε διάφορες περιοχές (Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Πάτρα, Κόρινθο, Βόρειο Αιγαίο και Κυκλάδες) προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου ήρθε μήνυμα και στην Αττική.

 «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι) το επόμενο 12ωρο στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112 που ήχησε στην Αττική για την κακοκαιρία Bettina.

Η ΕΜΥ χτυπά «καμπανάκι» για θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα.

Γι’ αυτό και εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, προειδοποιώντας για σημαντική και γρήγορη βάθυνση του βαρομετρικού χαμηλού Bettina που σχηματίστηκε στην Αδριατική και κινείται προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από το Σάββατο το βράδυ και κυρίως την Κυριακή, οπότε θα υποχωρήσει κατά 8 με 10 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις