Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός τριημέρου Καθαράς Δευτέρας: Ζέστη, νοτιάδες και τοπικές βροχές προβλέπει η Χριστίνα Ρήγου στο newsit.gr

Καιρός τριημέρου Καθαράς Δευτέρας: Ζέστη, νοτιάδες και τοπικές βροχές προβλέπει η Χριστίνα Ρήγου στο newsit.gr

Με υψηλές θερμοκρασίες, νοτιάδες και τοπικές βροχές σε ορισμένες περιοχές, αναμένεται να είναι ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου μιλάει αναλυτικά στο newsit.gr, για την πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο, «ο ουρανός, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα είναι πιο συννεφιασμένος, απ’ ότι τις προηγούμενες μέρες». Η θερμοκρασία καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου αναμένεται, όπως μας μεταφέρει, να κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα. «Θα δούμε θερμοκρασίες κοντά στους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου», λέει η Χριστίνα Ρήγου στο newsit.gr και προσθέτει: 

Την Κυριακή (26.02.2023) και την Καθαρά Δευτέρα (27.02.2023), τοπικά, στα ανατολικά ηπειρωτικά ο υδράργυρος «θα φτάσει και τους 22 βαθμούς Κελσίου. Όσον αφορά τους ανέμους, θα συνεχιστεί αυτό το νότιο ρεύμα, ενώ το Σάββατο (25.02.2023) το απόγευμα θα ενισχυθεί στα 6 με 7 μποφόρ.

Την Κυριακή, 26, και την Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου θα φυσάει αρκετά. Θα έχουμε 7 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο και στο Ιόνιο. Επίσης, θα είναι αυξημένα τα ποσοστά υγρασίας και θα υπάρχει αφρικανική σκόνη», σημειώνει η μετεωρολόγος στο newsit.gr.

Την Κυριακή (26.02.2023) το απόγευμα, όπως υπογραμμίζει, περιμένουμε στα δυτικά και βόρεια, τοπικές βροχές, που δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια. «Και το ξημέρωμα της Καθαράς Δευτέρας (27.02.2023), μέχρι το μεσημέρι, θα βρέχει στις συγκεκριμένες περιοχές κατά διαστήματα. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι καλύτερος ο καιρός. Θα υπάρχει μεν συννεφιά, αλλά όπως και στην Αθήνα, για παράδειγμα, θα υπάρξουν κάποια διαστήματα με ήλιο».

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική την Κυριακή (26.02.2023) «θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες 5 με 6 μποφόρ. Παρόμοιος θα είναι και την Καθαρά Δευτέρα (27.02.2023) ο καιρός, με μεγαλύτερα διαστήματα με ήλιο», επισημαίνει η κα Ρήγου.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την ίδια, την Κυριακή (26.02.2023), περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις