Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Καιρός – Τσατραφύλλιας: Με βροχές θα ψήσουμε την Τσικνοπέμπτη

Καιρός – Τσατραφύλλιας: Με βροχές θα ψήσουμε την Τσικνοπέμπτη

Βροχερός θα είναι ο καιρός την Τσικνοπέμπτη, με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια σημειώνει πως θα πρέπει να βρούμε τρόπο να μην… σβήσουν τα κάρβουνα…

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας μιλώντας για τον καιρό της Τσικνοπέμπτης σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Καλημέρα! Οι περιοχές που βρίσκονται μέσα στα μπλε όρια αύριο Τσικνοπέμπτη ενδεχομένως να επιστρατεύσουν κάποιο τσίγκο (μπορείτε και μουσαμά) για να μην σβήσουν τα κάρβουνα, αφού θα εκδηλωθούν λίγες βροχές κυρίως μεσημέρι – απόγευμα».

Μάλιστα, καταλήγει: «Καλή Τσίγκο-Πέμπτη λοιπόν σε αυτές τις περιοχές».

 

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στο Ιόνιο, τα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά και την Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με την εκδήλωση τοπικών βροχών στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Θεσσαλία.

Βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και το Αιγαίο με την εκδήλωση τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων στην ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν στα βόρεια και θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και το Αιγαίο (και κυρίως στα βόρεια και ανατολικά).

Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά ορεινά σε υψόμετρο άνω των 900 μέτρων. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια θα γίνουν βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς, στα δυτικά τους 16 με 18 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις