Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Καιρός: Βροχερό το σαββατοκύριακο σε αρκετές περιοχές της χώρας – Η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου στο newsit.gr

Καιρός: Βροχερό το σαββατοκύριακο σε αρκετές περιοχές της χώρας – Η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου στο newsit.gr
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Ο καιρός έχει «αγριέψει» από το βράδυ της Παρασκευής (10.3.2023) με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, καθώς και περιοχές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου στο newsit.gr, κατά την οποία αναφέρει ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέσα στο σαββατοκύριακο.

Ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «επιλεκτικά άστατος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, για αρκετές περιοχές τις χώρας, όχι όμως με γενικευμένα φαινόμενα. Θα έχουμε τοπικές βροχές, ασθενώς έως και μέτριας έντασης μέχρι και την Κυριακή».

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από πιο δυνατές βροχές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα είναι, από την Παρασκευή το βράδυ και προς το ξημέρωμα του Σαββάτου κυρίως τα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας και αύριο περιοχές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. «Εκεί τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα, σε τοπικό επίπεδο και ίσως έχουμε και πλημμυρικά φαινόμενα, κατά τόπους» σημειώνει.

Δείτε την πορεία του καιρού σε όλη την Ελλάδα:

Στις υπόλοιπες περιοχές τις χώρας, από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι και την Κυριακή «θα έχουμε κάποιες τοπικές βροχοπτώσεις, δεν θα είναι όμως έντονες και δεν θα προβληματίσουν. Στην Αττική πιο συγκεκριμένα, περιμένουμε τοπικές βροχές μέσα στο Σαββατοκύριακο, κυρίως σήμερα την νύχτα, προς το ξημέρωμα της αυριανής ημέρας και μέσα στην Κυριακή, δεν θα έχουν, όμως, ιδιαίτερη ένταση» τονίζει ο ίδιος.

Η θερμοκρασία σήμερα, στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, θα κυμανθεί στους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή, όμως, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, εξαιτίας της στροφής των ανέμων από νοτιάδες σε βοριάδες, φαίνεται ότι θα υποχωρήσει ο υδράργυρος 3 με 4 βαθμούς, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα.

Από Δευτέρα «ο καιρός θα βελτιωθεί για τα περισσότερα τμήματα της επικράτειας και φαίνεται πως, αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Τετάρτη και στην συνέχεια ίσως έχουμε πάλι την εμφάνιση σημαντικής κακοκαιρίας στη χώρα, η οποία θα επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες», καταλήγει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις