Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο σε όλη τη χώρα λέει η Χριστίνα Ρήγου στο newsit.gr

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο σε όλη τη χώρα λέει η Χριστίνα Ρήγου στο newsit.gr

Μόνο άνοιξη δεν θα θυμίζει ο καιρός αύριο Σάββατο αλλά και την Κυριακή σε ολόκληρη τη χώρα ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην Κρήτη καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις δυο ημέρες.

Συγκεκριμένα βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν το Σαββατοκύριακο στο νησί της Κρήτης, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται να έχουμε κάποιες τοπικές βροχές τις μεσημεριανές ώρες.

Η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρηγου, μιλάει στο newsit.gr για την αναλυτική πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο. Όπως επισημαίνει η μετεωρολόγος, δεν αλλάζει κάτι στο καιρικό μοτίβο του καιρού, θα συνεχίσουν αυτές οι εναλλαγές ήλιου και συννεφιάς κατά την διάρκεια της ημέρας.

«Η αυριανή ημέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, με εξαίρεση την Κρήτη, που από σήμερα το βράδυ μια διαταραχή θα περάσει νότια της Κρήτης και θα δώσει βροχές και καταιγίδες. Η Κρήτη θα είναι το μόνο κομμάτι που, αύριο Σάββατο, που μέχρι το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια, τονίζει ότι στην υπόλοιπη χώρα,«η ημέρα ξεκινάει με ήλιο, το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε μερικές συννεφιές, λόγω αστάθειας, με αποτέλεσμα να έχουμε μπόρες και καταιγίδες. Στην συνέχεια, ο καιρός φτιάχνει και πάλι. Το ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί και την Κυριακή».

Αναλυτικότερα στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε μεσημεριανές τοπικές βροχές και το Σάββατο αλλά και την Κυριακή, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.Οι άνεμοι θα αγγίξουν τα 5 μποφόρ το Σάββατο και μέχρι 6 μποφόρ την Κυριακή.

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας η Πολιτική Προστασία στην Κρήτη

Λόγω της κακοκαιρίας σε κατάσταση αυξημένης προστασίας τίθεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για ραγδαία επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες.

Τα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν την Κρήτη από απόψε Παρασκευή έως και αύριο Σάββατο 27 Μαΐου και η Πολιτική Προστασία υπενθυμίζει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις περιοχές που εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες αυτοπροστασίας.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 28 βαθμούς και στα νησιά τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις