Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες, αφρικανική σκόνη και θυελλώδεις άνεμοι τα επόμενα 24ωρα – Ο χάρτης με τις περιοχές που θα επηρεαστούν

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες, αφρικανική σκόνη και θυελλώδεις άνεμοι τα επόμενα 24ωρα – Ο χάρτης με τις περιοχές που θα επηρεαστούν

Για άστατο καιρό τα επόμενα 24ωρα κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι, προειδοποιώντας για βροχές, καταιγίδες, ισχυρά μποφόρ αλλά και αφρικανική σκόνη.

Οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι αναμένεται να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις αμέσως επόμενες ημέρες, τα οποία αναμένεται να κορυφωθούν την ερχόμενη Πέμπτη (14.03.24), σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Ο γνωστός μετεωρολόγος «βλέπει» βελτίωση από την προσεχή Παρασκευή, εκτιμώντας πως το τρίημερο της Καθαράς Δευτέρας το καιρικό σκηνικό θα είναι καλό.

«Από Παρασκευή και στη συνέχεια ο καιρός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ήπιος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να βγουν μπόρες – καταιγίδες το απόγευμα με έμφαση τον ηπειρωτικό κορμό… Επομένως το τριήμερο – τετραήμερο της Καθαράς Δευτέρας δε φαίνεται να προβληματίζουν οι καιρικές συνθήκες τόσο στην έξοδο αλλά και την είσοδο των εκδρομέων ή και για όσους μείνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα», γράφει σε σημερινή ανάρτησή του.

 

Σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με το meteo.gr, βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από το πρωί κατά κύριο λόγο, στα δυτικά και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Κατά το υπόλοιπο της ημέρας, βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στο Βόρειο, Ανατολικό και Νοτιανατολικό Αιγαίο.

Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα, κυρίως των ανατολικών τμημάτων της χώρας, θα σημειωθούν κατά τόπους λασποβροχές.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη 12/03 κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Στον χάρτη της Εικόνας 1 παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Τρίτης 12/03 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν αρχικά νότιοι άνεμοι 5 έως 7 μποφόρ όμως μετά το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα δυτικά, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 15-17 °C. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 18-20 °C με εξαίρεση την Κρήτη όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 21-22 °C.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις