Ελλάδα

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι – Η κακοκαιρία Boris διχάζει τους μετεωρολόγους

Κακοκαιρία αναμένεται και σήμερα, Παρασκευή (13.09.24) σε αρκετές περιοχές της χώρας με το σκηνικό του καιρού να συνθέτουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (EMY). Το βράδυ οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με κατά τόπους πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα δυτικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. Θα φτάσει τους 27 με 30 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

«Σύννεφα» μεταξύ μετεωρολόγων 

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει μεταξύ των μετεωρολόγων σχετικά με την κακοκαιρία σήμερα στη χώρα. Μετά την ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου, σύμφωνα με την οποία δεν θα επηρεάσει το 90% της χώρας, έρχεται ο Κλέαρχος Μαρουσάκης να ξεκαθαρίσει ότι «δεν υπάρχει καμιά κακοκαιρία με όνομα που θα μας απασχολήσει». Ωστόσο, ο γνωστός μετεωρολόγος, με ανάρτησή του στα social media κάνει λόγο για το ενδεχόμενο νέας «επικίνδυνης κακοκαιρίας» στη χώρα από την επόμενη εβδομάδα.

Ο γνωστός μετεωρολόγος επεσήμανε, ότι το όνομα της κακοκαιρίας δεν έχει δοθεί επίσημα από την ΕΜΥ, οπότε δεν υφίσταται και στη συνέχεια ενημέρωσε για το νέο επικίνδυνο κύμα που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά η ανάρτηση: 

 

Την ίδια στιγμή, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρεται στην ιταλική κακοκαιρία Boris, η οποία θα επηρεάσει και  σήμερα τη χώρα μας με τα εξής φαινόμενα:

-Παρασκευή 13-9-2024 (από προμεσημβρινές ώρες ): Ισχυρές καταιγίδες που δυνητικά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα σε Κέρκυρα, Παξοί-Αντιπαξοι, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα , Ιωάννινα, Κιλκίς ,Σέρρες.

 

– Παρασκευή -Σάββατο : Πολλοί ισχυροί δυτικοί -νοτιοδυτικοί άνεμοι (7-8 bf ) που θα προκαλέσουν αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς.
-Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 6-8 βαθμούς. (κυρίως Σάββατο-Κυριακή).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει ο πατέρας της 14χρονης που ξυλοκοπήθηκε από 3 ανήλικες στη Θεσσαλονίκη - «Της έσπασαν δόντια και τη χτυπούσαν με κλωτσιές παντού»
«Αυτό που την έσωσε από τα χειρότερα είναι ότι η Μαρία πάει εδώ και οκτώ χρόνια Ταε Κβο Ντο» λέει στο newsit.gr o πατέρας της μαθήτριας
Σχολική αίθουσα / Eurokinissi φωτογραφία αρχείου 5
Εκτός λειτουργίας Taxisnet, πόθεν έσχες και e-παράβολο μέσα στον Μάιο λόγω αναβάθμισης
Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες δεν θα είναι διαθέσιμες για ένα χρονικό διάστημα λόγω αναβάθμισης των υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης
EUROKINISSI
Ανατίναζαν ΑΤΜ τραπεζών στη Χαλκιδική με λεία 170.000 ευρώ - Έριχναν λευκή σκόνη στα αυτοκίνητά τους για να εξαφανίσουν τα ίχνη
Σε βάρος των δύο δραστών των διαρρήξεων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της έκρηξης, καθώς και για το αδίκημα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών
Εξιχνίαση διαρρήξεων σε ΑΤΜ τραπεζών στη Χαλκιδική
Eγκληματικές οργανώσεις διακινούσαν ναρκωτικά μέσα σε γήπεδα της Θεσσαλονίκης – Οι κωδικές λέξεις και οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί
24 συλλήψεις - Με σκοπό τα μέλη της οργάνωσης να κινούνται «ελεύθερα», είχαν ενοικιάσει το κυλικείο εντός του γηπέδου της ομάδας τους
Ναρκωτικά λεφτά και όπλα 2
Η κατάθεση της Σοφίας Παυλίδου για τον ξυλοδαρμό της από τον Μάνο Παπαγιάννη: «Έσπασε την πόρτα και με έπιασε από τον λαιμό»
"Η Κόνι Μεταξά μου έλεγε «κάνε κάτι για αυτό» έντρομη, «γιατί φοβάμαι ότι θα με σαπίσει και εμένα στο ξύλο. Κάνε μήνυση για να μπει αυτόφωρο»" είπε στην κατάθεσή της
Η Μαρία Παυλίδου 1