Τρίτη, 7 Μαΐ
19oC Αθήνα

Καιρός: Βροχές σε Δωδεκάνησα και Ανατολικό Αιγαίο και 10 μποφόρ – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Καιρός: Βροχές σε Δωδεκάνησα και Ανατολικό Αιγαίο και 10 μποφόρ – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Φωτογραφία: Eurokinissi

Επικαιροποιήθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που εξέδωσε την Πέμπτη (16.11.2023) για αυτό το Σαββατοκύριακο. 

Το καιρικό σύστημα κινείται ανατολικά και ήδη επηρεάζει με θυελλώδεις ανέμους τη χώρα και τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ για την επιδείνωση του καιρού, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως και σήμερα το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στα νότια τμήματα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν στα δυτικά και ανατολικά πελάγη. Επίσης πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές κυρίως της Μακεδονίας και στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και της Εύβοιας. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από αύριο το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου σήμερα στα κεντρικά και βόρεια και αύριο και στην υπόλοιπη χώρα.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Απαγορευτικό απόπλου σε αρκετά λιμάνια

Από το λιμάνι του Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά, όπως και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες ενώ κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια για το Μαρμάρι. Από το Λαύριο δεν πραγματοποιήθηκαν τα πρωινά δρομολόγια.

Κλειστές είναι οι γραμμές Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα, Ληξούρι Αργοστόλι, Λευκάδα – Μύτηκα Αιτωλοακαρνανίας, Κυλλήνη – Ζάκυνθος και Κυλλήνη – Κεφαλονιά.

Λόγω των ισχυρών ανέμων δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Βόλο για Σποράδες και από Καβάλα για Πρίνο Θάσου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις