Ελλάδα

Καιρός: «Χαλάει» το σαββατοκύριακο – Πού περιμένουμε βροχές και κρύο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Σάββατο σε ολόκληρη τη χώρα αρχικά αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με λίγες νεφώσεις. Προοδευτικά όμως ο καιρός… θα γυρίσει.

Έτσι, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική, ανατολική και βόρεια χώρα, καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Τη νύχτα και κυρίως νωρίς το πρωί η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 15, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από -2 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 16 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 Μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι στα βόρεια πελάγη θα στραφούν σε βορειοανατολικού και θα ενισχυθούν στα 6-7 Μποφόρ. Ασθενείς άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών τοπικών βροχών. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ιδιαίτερα στα Μεσόγεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν με πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα Τζουμέρκα αποχαιρετούν τον σμήναγο Δημήτρη Πέτρου που έπεσε με το Phantom στην Τανάγρα - «Όλοι θρηνούμε για τον άδικο χαμό σου»
«Όταν ήταν να πετάξει πάνω από τα Πράμαντα τηλεφωνούσε στη γιαγιά του και της έλεγε να βγει έξω από το σπίτι για να την χαιρετήσει από τον ουρανό», αποκάλυψε ο δήμαρχος Β. Τζουμέρκων
Ο σμηναγός Δημήτρης Πέτρου
Πενθεί ο Πύργος για τον θάνατο του χειριστή Ιωάννη Μπλέσια στην Τανάγρα - Γιος τεχνικού της Πολεμικής Αεροπορίας και πατέρας ενός αγοριού
Όλοι περιγράφουν έναν άνθρωπο που αγαπούσε την οικογένειά του, τους φίλους του και πάνω απ’ όλα τους ουρανούς, τους οποίους είχε επιλέξει ως επαγγελματική πορεία
Ιωάννης Μπλέσιας
Π. Σταμπουλίδης στο Hellenic Growth Agora: «Στόχος η συμμετοχή μας στα σχήματα αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων ώστε να επιστρέφουμε στην κοινωνία την υπεραξία που δημιουργείται»
Η επιστροφή της υπεραξίας από τις αξιοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων του Εθνικού Αναπτυξιακού Ταμείου (ΕθΑΤ) στους πολίτες, αποτελεί...
Παναγιώτης Σταμπουλίδης
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ για την Υγεία - Προληπτικές εξετάσεις, αναβάθμιση υποδομών και στήριξη υγειονομικών
Διπλή επιστροφή ενοικίου σε υγειονομικούς, δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχος και συστήματα παρακολούθησης γλυκόζης μέσα στις νέες παροχές που ανακοινώθηκαν
Διάδρομος νοσοκομείου
Ίσθμια: Τοξικολογικές εξετάσεις στον κυβερνήτη της θαλαμηγού που συγκρούστηκε με αλιευτικό – Πώς έχασε τη ζωή του ο 74χρονος
Από την σύγκρουση τραυματίστηκε και ο εγγονός του - Σε τοξικολογικές εξετάσεις υποβλήθηκε ο κυβερνήτης, ερωτήματα για το αν η βάρκα είχε τον προβλεπόμενο φωτισμό.
Θαλαμηγός