Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρές καταιγίδες από σήμερα – Θα χιονίσει στην Πάρνηθα

Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρές καταιγίδες από σήμερα – Θα χιονίσει στην Πάρνηθα
Φωτογραφία Eurokinissi

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει την χώρα από σήμερα (09.01.2024) με τον καιρό να αλλάζει ραγδαία και τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση, ενώ προβλέπονται χιόνια και στην Πάρνηθα.

Ο καιρός θα είναι άκρως χειμωνιάτικος, καθώς τοπικές βροχές αναμένονται μέχρι το μεσημέρι στα βόρεια και στο Ιόνιο. Κατά διαστήματα ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά, κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλίας και στην ανατολική Στερεά, με βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ και τη θερμοκρασία να υποχωρεί.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη βόρεια Ελλάδα μέχρι το μεσημέρι σε χαμηλά υψόμετρα. Στη Θράκη στα 200μ και στη Μακεδονία στα 400μ. Στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά προβλέπεται να χιονίσει σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές κατά τη διάρκεια της ημέρας και στο βορειοανατολικό Αιγαίο το βράδυ στα πεδινά και παραθαλάσσια.

Η θερμοκρασία σε ραγδαία πτώση, στους 4-8 βαθμούς οι μέγιστες στα κεντρικά και βόρεια και 14-16 στις υπόλοιπες περιοχές και περαιτέρω πτώση στα νότια από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους στα πελάγη. Στο βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 7-8, τοπικά και 9 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές αναμένεται ενίσχυση, στα 6 μποφόρ στο Ιόνιο και 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Χιόνια στα ορεινά της Αττικής

Στην Αττική μετά το μεσημέρι ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες. Το βράδυ προβλέπεται ασθενής χιονόπτωση στα γύρω ορεινά, περίπου από τα 600μ υψόμετρο και πάνω. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 7-13 βαθμούς Κελσίου, με έντονο κρύο το βράδυ και οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις 4-6 θα ενισχυθούν μέχρι το βράδυ στα 7-8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη μέχρι το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές και λίγα χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά- ημιορεινά μέχρι το μεσημέρι, στα 400-500μ υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 3-7 βαθμούς Κελσίου, με βοριάδες 4-6 μποφόρ.

Ο καιρός την Τετάρτη (10.01.2024)

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική και κεντρική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τις Κυκλάδες και την Κρήτη και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Χαλκιδική, νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά, στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας ,της Στερεάς και της Εύβοιας (ενδεικτικό υψόμετρο από τα 800 μέτρα και πάνω). Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά τους 7 με 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 12 με 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός την Πέμπτη (11.01.2024)

Στα δυτική χώρα και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και τις παράκτιες περιοχές της δυτικής Ελλάδας και το βράδυ στη δυτική Κρήτη. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, πιθανόν ισχυρός στα βόρεια.

Ο καιρός την Παρασκευή (12.01.2024)

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και από το μεσημέρι και στα βορειοανατολικά με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, που το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνότερες στα ορεινά-ημιορεινά της βορειοανατολικής ηπειρωτικής χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι αρχικά στα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, με γρήγορη ενίσχυση στα 5 με 6 και τοπικά στο βορειοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός το Σάββατο (13.01.2024)

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί στα δυτικά, 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, που στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις