Ελλάδα

Καιρός: Χωρισμένη στα δύο η χώρα – Στους -3°C η θερμοκρασία στη Φλώρινα και στους 17 στη Ρόδο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τσουχτερό κρύο επικρατεί σε μεγάλο μέρος της χώρας, καθώς ο χιονιάς και οι βοριάδες έφεραν μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η μεγάλη διαφορά του καιρού και της θερμοκρασίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για τον καιρό, η διαφορά στη θερμοκρασία έφτασε στους 20 βαθμούς Κελσίου μεταξύ της Βορειοδυτικής και Νοτιοανατολικής Ελλάδος, καθώς ο υδράργυρος στη Φλώρινα έπεσε στους -3 °C και στην Κάσο και Ρόδο να βρίσκεται στους 16 με 17 °C.

Σημειώνεται πως χιόνι έπεσε σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ στην Αθήνα έκλεισε και η Λεωφόρος Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα, από το ύψος του τελεφερίκ, λόγω χιονόπτωσης. Το απόγευμα της Κυριακής σημειώνονται χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της Αττικής.

Σταδιακή ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων θα ξεκινήσει τις επόμενες ώρες από τα βόρεια.

Δείτε την ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΝΟΤΟ
✅Στους 20 περίπου βαθμούς σήμερα το πρωί η θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ της Βορειοδυτικής και Νοτιοανατολικής Ελλάδος με τον υδράργυρο στη Φλώρινα να πέφτει στους -3 °C και στην Κάσο και Ρόδο να βρίσκεται στους 16 με 17 °C.
✅Περισσότερα για την εξέλιξη του καιρού στο Δελτίο του #Star στις 15:00

kolidas kairos kolidas twitter

Σε ποιες περιοχές χιόνισε

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε καθ’ όλη της διάρκεια της νύχτας σε Φλώρινα, Κοζάνη, Βέροια και Σέρρες. Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου έως τα ξημερώματα της Κυριακής χιόνιζε στα ορεινά του Δήμου Θεσσαλονίκης. Χορτιάτης, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο ντύθηκαν στα λευκά.

Στο Χορτιάτη βρίσκονται επί ποδός και οι εθελοντικές ομάδες του δήμου. Χρειάστηκαν περισσότεροι από 400 τόνοι αλάτι και οι συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών του δήμου για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοικτοί.

Χιόνι έπεσε και στις ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης όπως ο Χορτιάτης με το θερμόμετρο στους -4 δημιουργώντας συνθήκες ψύχους σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Λευκό το τοπίο σε όλη τη Δυτική Μακεδονία. Το χιόνι στην πόλη της Κοζάνης έφτασε τα 10 εκατοστά ενώ στα ορεινά ξεπέρασε τα 30.

Στα λευκά ντύθηκε και η πόλη της Κοζάνης με το χιόνι να φτάνει τα 10 εκατοστά και τη θερμοκρασία από χθες στους -2 βαθμούς κελσίου.

Η κίνηση των οχημάτων στην Εγνατία οδό και στους καθέτους άξονες διεξάγεται κανονικά, ενώ αλυσίδες ή ειδικά ελαστικά χιονιού, χρειάζονται σε ορισμένα σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου της Κοζάνης, της Φλώρινας, των Γρεβενών και τις Καστοριάς.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας συνιστάται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς την ολισθηρότητα των δρόμων καθώς η θερμοκρασία θα είναι υπό το μηδέν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρή γυναίκα στο σκοπευτήριο Μαλεβιζίου – Έστρεψε το όπλο πάνω της και αυτοκτόνησε  
Η γυναίκα διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου και άφησε την τελευταία της πνοή - Συγκλονίζει η μαρτυρία του εκπαιδευτή που ήταν δίπλα της: «Έβαλε το όπλο κάτω από τον λαιμό της και αυτοκτόνησε»
Το σκοπευτήριο Μαλεβιζίου
Απέπλευσε το πλοίο «Κίσσαμος» από τη Μήλο μετά την προσάραξη: «Έγινε μπλακ άουτ και συνέχισε ακυβέρνητο» λέει επιβάτης
«Στο σημείο έφτασε το Λιμενικό, ψαράδες της περιοχής αλλά και άλλο επιβατικό πλοίο, σε περίπτωση που χρειαζόταν να γίνει επέμβαση ή βοήθεια», περιέγραψε η γυναίκα στο newsit.gr
Εικόνα μέσα από το πλοίο Κίσσαμος
Η Φυσική ανεβάζει τις Ιατρικές και τις Πολυτεχνικές σχολές - Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις των πανεπιστημίων
Στο 1ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο θα υπάρξουν πτωτικές τάσεις, καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων κινήθηκαν σε γενικές γραμμές σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.
Ανάρτηση βαθμολογιών Πανελληνίων 11
Πορτοκαλί συναγερμός για πυρκαγιές σήμερα – Αττική, Πελοπόννησος και Εύβοια στο επίκεντρο
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους
Άτομο εντοπίστηκε νεκρό σε πυρκαγιά σε μονοκατοικία στην διασταύρωση των οδών Αγίας Μαγδαληνής και Φιλικής Εταιρείας στη περιοχή της Ραφήνας. Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2026 (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Το πλοίο Κίσσαμος με 1.246 επιβάτες προσάραξε κοντά στη Μήλο μετά από μπλακ άουτ
Στο σημείο της προσάραξης έσπευσαν ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα αλιευτικό σκάφος, καθώς και ένα επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο, προκειμένου να συνδράμουν εφόσον απαιτούνταν
Το πλοίο Κίσσαμος
12