Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Χριστίνα Ρήγου: Διήμερη κακοκαιρία χτυπά όλη τη χώρα – Χιόνια ακόμη και στην Αττική

Καιρός – Χριστίνα Ρήγου: Διήμερη κακοκαιρία χτυπά όλη τη χώρα – Χιόνια ακόμη και στην Αττική

Απότομα θα μας προσγειώσει ο καιρός για το επόμενο διήμερο, καθώς έρχεται σφοδρή κακοκαιρία σαν να βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα.  

Η κακοκαιρία θα έχει διάρκεια δύο ημέρες και από την Τρίτη θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες ακόμα και χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψόμετρα της δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας σύμφωνα με την μετεωρολόγο Χριστίνα Ρήγου.

«Την Τρίτη και την Τετάρτη περιμένουμε βροχές στη δυτική, κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, ενώ αναμένονται και χιόνια ακόμα και στην Αττική, σε Πάρνηθα και Πεντέλη» αναφέρει, μιλώντας στο newsit.gr, η γνωστή μετεωρολόγος.

Πιο συγκεκριμένα εξηγεί ότι τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν «στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, στην Θεσσαλία και στο Αιγαίο. Όχι τόσο στην βόρεια Ελλάδα που θα είναι καλύτερος ο καιρός, αν και στην δυτική Μακεδονία θα χιονίσει μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης και μετά θα βελτιωθεί». Όπως λέει συνολικά για την εικόνα του καιρού τις ερχόμενες δύο ημέρες «αύριο και μεθαύριο θα έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή, ενώ οι άνεμοι θα είναι ισχυροί 8-9 μποφόρ. Όλη αυτή η διαταραχή την Τετάρτη θα εκτοπιστεί από τα νοτιοανατολικά προς τα Δωδεκάνησα και θα αφήσει την υπόλοιπη χώρα με αίθριο καιρό αλλά με κρύο και αέρα».

Σύμφωνα με την Χριστίνα Ρήγου «η κακοκαιρία θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα την Τρίτη και την Τετάρτη. Αύριο Τρίτη αναμένονται βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια της χώρας και κάποιες πρόσκαιρες καταιγίδες με χιόνια σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά, δηλαδή από τα 500-600 μέτρα και πάνω περιμένουμε να δούμε χιόνια και στα ορεινά της Εύβοιας. Αυτά τα φαινόμενα την Τετάρτη θα περιοριστούν γρήγορα στο νοτιοανατολικό κομμάτι της χώρας αλλά θα παραμείνουν το κρύο και οι άνεμοι». 

Δείτε Live την πορεία της κακοκαιρίας

Βουτιά της θερμοκρασίας

Όσον αφορά στην θερμοκρασία όπως εξηγεί η γνωστή μετεωρολόγος «θα πέσει αύριο αισθητά σε όλη τη χώρα δηλαδή μέσα σε λίγα 24ωρα από τα 25αρια του Σαββατοκύριακου θα δούμε να πέφτει στους 13 με 15°C  κατά μέσο όρο την Τρίτη και την Τετάρτη. Όμως η αισθητή θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη γιατί οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί, πολύ ισχυροί θυελλώδεις με 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Πιο συγκεκριμένα, αύριο στην Αθήνα περιμένουμε 16°C  μέγιστη, με βοριάδες 5-7 μποφόρ».

Στην πρωτεύουσα σύμφωνα με την κ.Ρήγου «αναμένονται βροχές από το μεσημέρι της Τρίτης και μετά με κάποιες καταιγίδες στα βόρεια-βορειοανατολικά του νομού. Από το απόγευμα θα δούμε χιόνια και στην Πάρνηθα, ίσως πρόσκαιρα και στην Πεντέλη».  

Η διαφορά μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης ως προς τον υδράργυρο θα είναι αισθητή. «Αύριο στην Αττική θα έχει 16 βαθμούς μέγιστη, ενώ την Τετάρτη θα έχει γύρω στους 13 με 14°C. Στην Ανατολική Αττική επειδή θα φυσάει βοριάς θα είναι γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου. Την Τρίτη, η ελάχιστη θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα είναι στους 10, ενώ η μέγιστη στο κέντρο θα είναι γύρω στις 15 με 16 και την Τετάρτη ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6°C  έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι βροχές την Τετάρτη θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά».

Από την Πέμπτη αρχίζει η καλυτέρευση του καιρού και η γνωστή μετεωρολόγος επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη κακοκαιρία θα είναι η τελευταία χειμωνιάτικη της σεζόν. «Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από το βράδυ της Τετάρτης. Ουσιαστικά από το απόγευμα της Πέμπτης ο καιρός στα βορειοδυτικά θα αρχίσει να βελτιώνεται . Θα έχουμε πιο ανοιξιάτικο καιρό, με την υδράργυρο να ανεβαίνει. Θα δούμε τις μέγιστες στους 17 με 20°C. Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα φτάσουμε και 25αρια. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιαδες γι’αυτό και θα έχουμε αύξηση της θερμοκρασίας. Οι θερμότερες αέριες μάζες θα εκτοπίσουν αυτή την ψυχρή μάζα που θα μας απασχολήσει τις ερχόμενες δύο μέρες».

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις