Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός – Χριστίνα Ρήγου: Παγωμένη Κυριακή με τις ελάχιστες θερμοκρασίες υπό το μηδέν

Καιρός – Χριστίνα Ρήγου: Παγωμένη Κυριακή με τις ελάχιστες θερμοκρασίες υπό το μηδέν
Φωτογραφία: Eurokinissi

Άκρως χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός σήμερα, Κυριακή (17.12.2023) με ελάχιστες θερμοκρασίες υπό το μηδέν, ωστόσο – σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου Χριστίνας Ρήγου στο newsit.gr- το κρύο θα υποχωρήσει από τη Δευτέρα (18.11.2023). 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την Χριστίνα Ρήγου, «από σήμερα, Κυριακή, θα αρχίσει να υποχωρεί το κρύο, αλλά σταδιακά» και επισημαίνει ότι «η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα». Πιο συγκεκριμένα, «οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 9-10 βαθμούς Κελσίου στην βόρεια Ελλάδα, τους 10-12 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Αθήνα μέχρι 13-14 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά. Θα υπάρχει παγετός νωρίς το πρωί, γιατί οι ελάχιστες θα πέσουν στους -6 με -8 στην βόρεια Ελλάδα».

Όπως εξηγεί η γνωστή μετεωρολόγος στο newsit.gr, «ο συνδυασμός του ψυχρού αέρα με την πτώση της θερμοκρασίας, θα μας κάνει να αισθανόμαστε ακόμα πιο τσουχτερό το κρύο. Από τους 21 βαθμούς και τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα θα πέσει η θερμοκρασία μέχρι και 12 βαθμούς».

Επισημαίνει δε, ότι «είναι ουσιαστικά μια αναμενόμενη κακοκαιρία για τον Δεκέμβριο, αλλά αυτό που θα μας κάνει εντύπωση είναι η απότομη εναλλαγή της εποχής, από την άνοιξη στον χειμώνα».

Σύμφωνα με την Χριστίνα Ρήγου, η Δευτέρα «φέρνει» και πάλι ήπιο καιρό και αναμένεται να κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς κακοκαιρία και χαμηλές θερμοκρασίες. «Τη Δευτέρα επανερχόμαστε σε καλό καιρό, με τον υδράργυρο πάλι να ανεβαίνει και να διανύουμε αυτό το διάστημα των γιορτών με ήπιες θερμοκρασίες. Με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται ότι θα κάνουμε Χριστούγεννα με 16-18 βαθμούς κελσίου και με ήπιο καιρό».

Οι θυελλώδεις βορείων διευθύνσεων άνεμοι που επικρατούν στην ανατολική χώρα και κυρίως στο Αιγαίο θα συνεχιστούν.

Η πτώση της θερμοκρασίας, που είναι ήδη αισθητή στην κεντρική και βόρεια χώρα, θα γίνει αισθητή και στις υπόλοιπες περιοχές με τη θερμοκρασία να υποχωρεί κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ:

Α. Τοπικά πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι (8 με 9 μποφόρ) θα πνέουν στο Αιγαίο, οι οποίοι θα εξασθενήσουν και θα διατηρηθούν στα 7 με 8 μποφόρ από το:

  1. Μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο.
  2. Βράδυ στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.

Β. Παγετός θα σημειωθεί στη Βόρεια Ελλάδα, που τοπικά στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις