Ελλάδα

Καιρός: Ζέστη, ξηρασία και μελτέμια τον Ιούλιο – Δεν θα δροσίσει τουλάχιστον ως το επόμενο 15νθήμερο

«Κόκκινο» θα χτυπήσει σήμερα, Πέμπτη (11.07.24) ο υδράργυρος, με θερμοκρασίες που αναμένεται να ξεπεράσουν και τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι ο καιρός θα είναι καυτός κατά τη διάρκεια σχεδόν όλου του Ιουλίου.

«Καμπανάκι» για καιρό με έντονη ζέστη και μελτέμια τον Ιούλιο χτυπά ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για πυρκαγιές. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι θερμοκρασίες για το επόμενο 15νθήμερο θα είναι ιδιαίτερα υψηλές.

«Ο Ιούλιος είναι ο θερμότερος μήνας του έτους για τη χώρα μας αλλά και ο μήνας με ελάχιστες γενικά βροχές. Φαίνεται λοιπόν ότι θα επιβεβαιωθεί η φήμη του και μάλιστα με τον εντονότερο τρόπο μιας κι όσο μπορούμε να κοιτάξουμε στο βάθος του προγνωστικού τούνελ, δεν φαίνονται ούτε δροσιές μα ούτε και βροχές. Αν σε όλο αυτό το σκηνικό προσθέσουμε και τα μελτέμια και λάβουμε υπόψη μας και την έντονη ξηρασία που έχει προηγηθεί, καταλαβαίνουμε ότι οι συνθήκες όχι μόνο ευχάριστες δεν θα είναι, αλλά αντιθέτως θα είναι και πολύ επικίνδυνες μιας και ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι πολύ υψηλός και για πολλές πολλές ημέρες», τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σε νέα του ανάρτηση.

Και συνεχίζει: «Τα όσα περιγράψαμε μόλις αποτυπώνονται και στο “διάγραμμα της αλήθειας” όπως συνηθίζω να αποκαλώ τα πολλαπλά τρεξίματα των μετεωρολογικών μοντέλων μιας και τα διαφορετικά σενάρια που αυτά ξεδιπλώνουν μπορούν να σε οδηγήσουν με καλές πιθανότητες στον επικρατέστερο τύπο καιρού.

Με την κόκκινη γραμμή σημειώνουμε τη μέγιστη θερμοκρασία που συνηθίζουμε να συναντάμε σε αρκετές περιοχές της χώρας μας την εποχή στην οποία βρισκόμαστε και είναι οι περίπου 35 βαθμοί.

 

Με την μαύρη καμπύλη έχουμε τη μέση τιμή από όλα τα σενάρια και για την οποία σημειώνουμε ότι είναι πάνω από τους 35 βαθμούς, αλλά και γύρω από τους 40».

Όπως επισημαίνει, «δεν μιλάμε για ακραία ζέστη, αλλά όπως τονίζουμε κάθε καλοκαίρι, η ζέστη λειτουργεί αθροιστικά στην επιβάρυνση του ανθρώπινου οργανισμού και η μεγάλη διάρκεια κουράζει αρκετά τον ανθρώπινο οργανισμό κι όχι μόνο».

Και καταλήγει: «Αφήνουμε στην άκρη για τις επόμενες 10 με 15 ημέρες δραστηριότητες που επιβαρύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό, ενυδατωνόμαστε σωστά και σε κάθε περίπτωση ακολουθούμε τις ιατρικές οδηγίες τις οποίες και θα πρέπει να αναζητούμε όταν καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά κι όχι μόνο.

Υπομονή, είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και πλέον έχουμε αντιληφθεί προς τα που τραβάνε τα καλοκαίρια στη χώρα μας.

Η Φύση έχει τους μηχανισμούς να επαναφέρει την κανονικότητα απλά αυτό δεν θα γίνει με ήπιο τρόπο και θα πρέπει να θωρακιστούμε στο μέτρο του δυνατού ώστε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες.

Καλή συνέχεια σε όλες και σε όλους!»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εκτέλεση 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την «μαύρη» Πρωτομαγιά του ’44 – «Τους ακούγαμε να τραγουδούν μέσα από τα καμιόνια»
Ο φωτορεπόρτερ του Πολυτεχνείου, Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, περιέγραψε όσα έχουν χαραχτεί στη μνήμη του, όταν χωρίς να το ξέρει βίωσε την φρίκη που «μαύρισε» τις σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας
Θρασύβουλος Καλαφατάκης
Κλεμμένο από γιατρό υπό την απειλή όπλου ήταν το αυτοκίνητο των απαγωγέων που δολοφόνησαν τον 27χρονο στη Νέα Πέραμο
Πλέον το αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, με την ελπίδα να εντοπιστούν κάποια στοιχεία που θα βοηθήσουν στις έρευνες
ο 27χρονος
Κιβωτός του Κόσμου: Χαμός στη δίκη, η γραμματέας σχόλασε πριν βγει απόφαση, έντονες διαμαρτυρίες από δικαστές και δικηγόρους
Για την υπόθεση κατηγορούνται επτά πρόσωπα, ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, πάτερ Αντώνιος και ακόμη έξι πρώην εργαζόμενοι, οι οποίοι φέρεται να χτυπούσαν, έκαναν καψόνια και τιμωρούσαν τα ανήλικα παιδιά
Ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου στα δικαστήρια για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου
Έρχεται πιθανή σπασμένη «γραμμή λαίλαπας» την Παρασκευή: Επιδείνωση του καιρού με βροχές και στην Αττική το Σάββατο
Παρά την πρόσκαιρη ύφεση που θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη, αναμένεται να ξανά «χαλάσει» και καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
Καιρός